Πέμπτη 7 Μαΐου 2020

ORIENT WEEKLY AUTO ORIENT KING DIVER

Πέρασαν 70 χρόνια από την ίδρυση της πιο ιδιόρρυθμης εταιρείας ρολογιών. Ο χαρακτηρισμός είναι απλά μια προσωπική άποψη και οφείλεται στο ότι ενώ τα ωρολόγια της είναι καταπληκτικά στη μέτρηση του χρόνου, η ίδια αδιαφορεί για κάθε αλλαγή που έχει γίνει στην κοινωνία, την τεχνολογία και την ωρολογοποιία. Και μπορεί να "έμπλεξε" με τη seiko αλλά τουλάχιστον είχε την τύχη να το κάνει την εποχή που οι επανεκδόσεις είναι βασική προτεραιότητα της μεγάλης αδερφής.


Για την επέτειο των εβδομηκοστών γενεθλίων της προχώρησε στην παρουσίαση του ORIENT WEEKLY AUTO ORIENT KING DIVER που δύσκολα το ξεχωρίζει κάποιος από το WEEKLY AUTO ORIENT KING DIVER(ref.19410) του 1965. Το συγκεκριμένο ήταν η απάντηση της orient στα Seiko Silver Wave και Citizen Para Water Uni στην κατηγορία ψευτοκαταδυτικά (light divers) που κυκλοφορούσαν στα μέσα της δεκαετίας του 1960 με 30 έως 50 μέτρα αντοχή στο νερό.




 Το ρολόι της orient είχε μεγάλη ατσάλινη κάσα - 42mm x 50mm lug to lug- απέναντι και στο seiko (35.5mm) και στο citizen (37mm). Η επανέκδοση μεγάλωσε ελάχιστα (διάμετρος 43.8mm και πάχος 14.0mm) αλλά στην θεωρία πρόκειται για ασήμαντη διαφορά.

Στο καντράν επίσης δεν υπάρχουν διαφορές αφού διατηρήθηκε η επιγραφή [b]WEEKLY AUTO ORIENT KING DIVER[/b]  και το σχήμα του παραθύρου για τη μέρα στο "6". Ακριβώς από πάνω, όμως, το 25 έγινε 22 και είναι ο αριθμός των jewels. Επίσης δεν άλλαξαν τους δείκτες και τις ενδείξεις, κάνοντας ακόμα πιο πειστική την επανέκδοση.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου