Σάββατο 16 Μαΐου 2020

BULOVA COMPUTRON

Τραπεζοειδές (Trapezoid), Πλάγια όψη (Sideview), Σφήνα (Wedge) ήταν μερικά από τα ονόματα που χρησιμοποιήθηκαν για το παράξενο LED ρόλοι που παρουσίασε το 1976 η BULOVA.



 Στο τέλος οι περισσότεροι άνθρωποι άρχισαν το αποκαλούν ρολόι για οδηγούς (Drivers watch) και τελείωσε η κουβέντα.  Άρα είχε σχεδιαστεί πραγματικά για έναν οδηγό που θα μπορούσε να δει την ώρα απευθείας χωρίς να κουνήσει το χέρι που κρατούσε το τιμόνι;
ΟΧΙ, ο οδηγός έπρεπε να χρησιμοποιήσει το άλλο χέρι του για να πατήσει το κουμπί που άναβε την οθόνη.

Ο λόγος που σχεδιάστηκαν ρολόγια με αυτή τη τοποθέτηση της οθόνης ήταν ο ήλιος, ο πραγματικός εχθρός στην αναγνωσιμότητα των ρολογιών LED.
Η Bulova δεν ήταν μόνη της με το Computron, καθώς μερικοί άλλοι κατασκευαστές εφάρμοσαν αυτήν την ιδέα στα ρολόγια τους, από τα οποία τα πιο δημοφιλή είναι τα SYNCHRONAR 2100 RIEHL SOLAR LED 1974, Girard Perregaux Casquette και MIDO SWISSONIC ESA9392 LED 1976.




 Κυκλοφόρησαν δύο εκδόσεις η 229 DRIVERS N6 LED  του 1976


 και η 254 DRIVERS N7 LED του 1977.


Η πρώτη έκδοση είχε δυο πλαϊνά κουμπιά και η δεύτερη ένα. Ακόμα η πρώτη είχε τετραψήφια και η δεύτερη είχε εξαψήφια οθόνη. Η Bulova κράτησε την ίδια κάσα, το μπρασελέ και την κίτρινη θήκη επιτρέποντας την αναβάθμιση του πρώτου μοντέλου με αλλαγή της μοντούλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου