Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Hamilton Piping Rock και Piping Rock for New York Yankees

Η πρώτη έκδοση του Piping Rock παρουσιάστηκε το 1928 και έμεινε στην παραγωγή μέχρι το 1932. Ένα ενδιαφέρον στοιχείο είναι το γεγονός ότι είχε "κανονικό όνομα" όπως και τα άλλα δυο μοντέλα που κυκλοφόρησε η Hamilton εκείνη τη χρονιά (Hastings και Meadowbrook). Βλέπετε από το 1917 ως το 1927 τα ρολόγια χειρός της εταιρείας είχαν για όνομα το σχήμα της κάσας τους (βαρέλι, οβάλ, τετράγωνο, κ.τ.λ.).
Το όνομα προέρχεται από το country club που άνοιξε στο Long Island, N.Y το 1912. Country club σημαίνει ένας τεράστιος χώρος αναψυχής με γήπεδα golf, τένις, πισίνες και άλλα τέτοια "ταπεινά" παιγνίδια.



H κάσα ήταν χειροποίητη κατασκευασμένη από χρυσό 14Κ (14K Yellow Gold). Οι κάσες φτιάχνονταν από την S&W (Schwab & Wuischpard) και οι κατάλογοι της HAMILTON τόνιζαν το "hand-made".

Μηχανή ήταν η Hamilton 979 19-jewel movement και ήταν το πρώτο ρολόι που φόρεσε αυτή τη μηχανή (μαζί με το Meadowbrook). Σε επανέκδοση που έγινε το 1948 "φορέθηκε" η 17-jewel 747 Hamilton movement και τα ρολόγια αυτά  ξεχώριζαν από την έλλειψη αριθμών στο υπο - καντράν των δευτερολέπτων.

Πολύ χαρακτηριστικό είναι το enamel bezel με τις χρυσές λεπτομέρειες (ρωμαϊκοί αριθμοί). Μόνο τρία μοντέλα είχαν αυτά τα bezel (τα άλλα δυο ήταν το Coronado και το  Spur).

Οι διαστάσεις του ρολογιού ήταν 42mm lug to lug, 31mm crown.

Ο αριθμός των ρολογιών αυτής της έκδοσης ήταν 3,812 και τότε κόστιζε $125.00.

Piping Rock for New York Yankees


Όλα τα Piping Rock που κυκλοφόρησαν από το 1928 μέχρι το 1932 έχουν ενδιαφέρον για τους συλλέκτες, αλλά 35 από αυτά είναι κάτι σαν Holy Grail.

Είναι τα ρολόγια που δόθηκαν στους παίκτες των πρωταθλητών του baseball το 1928, τους New York Yankees. Στα πρώτα χρόνια, του πρωταθλήματος του baseball, οι παίκτες για την κατάκτηση του πρωταθλήματος έπαιρναν ρολόγια και όχι δαχτυλίδια, όπως έχει καθιερωθεί.

Οι "Murderers' Row" με τους Earle Combs, Mark Koenig, Babe Ruth, Lou Gehrig, Bob Meusel και Tony Lazzeri, στην σύνθεσή τους, ήταν μια από τις καλύτερες ομάδες που είδε ο πλανήτης, ανεξαρτήτως αθλήματος.

Στο καπάκι ήταν χαραγμένος ένας αετός (που δεν ξέρω τι σημαίνει) και οι λέξεις Yankees - 1928 - World Champions.

Στο πλάι υπήρχε το όνομα του αθλητή, στον οποίο δόθηκε το ρολόι.

30 από τα ρολόγια δόθηκαν στους αθλητές στο πρώτο παιγνίδι της σαιζόν 1929, 1 πήρε ο ιδιοκτήτης της ομάδας, 1 ο πρώτος πρόεδρος της ομοσπονδίας (federal Judge Kenesaw Mountain Landis) και 3 κράτησε η Hamilton.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου