Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Breitling S3 ZeroG Chronograph



Το 2015, η S3 company (Swiss Space Systems) θα οργανώσει τις πρώτες πτήσεις μηδενικής βαρύτητας, που θα είναι ελεύθερες για το κοινό. Με την Breitling  να είναι κύριος χορηγός της προσπάθειας, κάθε επιβάτης θα εφοδιάζεται με ένα χρονογράφο ειδικά σχεδιασμένο για αυτές τις εκδηλώσεις. Και επειδή πολλοί αρχίσατε να ονειρεύεστε, ήδη, να πούμε ότι στο site της breitling μας ενημερώνουν ότι μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή, τώρα που μιλάμε (registration is now open!).

Η σχέση της Breitling και ειδικά των χρονογράφων της, με τις πτήσης μηδενικής βαρύτητας είναι παλιά. Το 1962 ο Scott Carpenter "πέταξε" στο διάστημα φορώντας ένα Navitimer Cosmonaute – κάνοντάς τον τον πρώτο χρονογράφο που πήγε στο διάστημα. (ο Γιούρι Γκαγκάριν ήταν ο πρώτος άνθρωπος που ταξίδεψε στο διάστημα και μπήκε σε τροχιά γύρω από τη Γη, αλλά δεν φορούσε χρονογράφο).

To ρολόι με το οποίο μπορείτε να πάρετε μέρος στις πτήσεις είναι το Breitling S3 ZeroG Chronograph, και θα πρέπει να ξέρετε ότι είναι φτιαγμένο μόνο για τους επιβάτες του προγράμματος. Δηλαδή δεν θα υπάρχει στα καταστήματα. Μάλιστα θα είναι και κάτι σαν κάρτα επιβίβασης, ενώ με το τέλος της πτήσης οι τυχεροί επιβάτες θα μπορούν να το κρατήσουν.


Μηχανή του ρολογιού είναι η Breitling Caliber 73 SuperQuartz movement που διαθέτει πιστοποίηση από τον COSC. Η διάμετροw του ρολογιού είναι 43 mm και το υλικό από το οποίο κατασκευάζεται είναι το τιτάνιο (black titanium). To τζάμι είναι κρύσταλλο Sapphire με αντι-αντανακλαστική επίστρωση. Η υδατο-στεγανότητα 100 μέτρα και το λουράκι είναι φτιαγμένο από μαύρο λάστιχο.

πληροφορίες για τις πτήσεις υπάρχουν εδώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου