Τρίτη 20 Μαΐου 2014

DOXA - 8 Days Manufacture Limited Edition

H DOXA ιδρύθηκε το 1889 στο Le Locle της Ελβετίας από τον Georges Ducommun. Δηλαδή φέτος γιορτάζει τα 125 χρόνια της. Οι περισσότεροι τη γνωρίζουμε από τα καταδυτικά της ρολόγια, τα οποία φορέθηκαν και από τον Jacques Cousteau , όπως επίσης και από τα πρώτα ρολόγια με βαλβίδα διαφυγής ηλίου (helium release valve) που πωλήθηκαν στην λιανική (η rolex μπορεί να παρουσίασε λίγο νωρίτερα τέτοια ρολόγια, αλλά τα έδινε μόνο σε εταιρείες και οργανώσεις όπως η COMEX).

Αυτό που είναι λιγότερο γνωστό είναι το γεγονός ότι το 1907 έγινε η πρώτη Ελβετική εταιρεία που παρουσίασε ρολόι με αυτονομία 8 ημερών και πήρε και δίπλωμα ευρεσιτεχνίας (patent). 

Για το 2014 η εταιρεία αποφάσισε να τιμήσει τον ιδρυτή της και τη μηχανή του παρουσιάζοντας το DOXA 8 DAYS MANUFACTURE σε περιορισμένη έκδοση 125 ρολογιών. Το καλό είναι ότι το ρολόι φοράει εκείνες τις μηχανές, οι οποίες βέβαια έχουν "φρεσκαριστεί". Το κακό είναι ότι οι μηχανές είναι πολύ μεγάλες, αφού χρησιμοποιήθηκαν και στους πίνακες οργάνων αυτοκινήτων και αεροπλάνων (η BUGATTI χρησιμοποίησε τις 8-ήμερες μηχανές στα αγωνιστικά της αυτοκίνητα στις αρχές της δεκαετίας του 30'). Μεγάλη μηχανή σημαίνει και μεγάλο ρολόι, 57 mm η διάμετρος στην περίπτωση του DOXA. Δηλαδή ουσιαστικά τα ρολόγια δεν φοριούνται εκτός και αν είσαι μέλος του WWE roster. 

Τα ρολόγια έχουν ατσάλινη κάσα ή επίχρυση (10 Micron Rose Gold Plated). Το τζάμι είναι κρύσταλλο Sapphire. Υδατοστεγανότητα 30 μέτρα.

Η μηχανή είναι κουρδιστή (Hand-wound) έχει 21 πέτρες (jewels είναι πιο συνηθισμένο αλλά η εταιρεία λέει τις λέει stones) με διακόσμηση Côtes de Genève.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου