Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Blancpain Heure Decentre Petite Seconde Retrograde



H Blancpain είναι από εκείνες -τις λίγες- εταιρείες που πίστεψαν από την αρχή ότι γυναίκα και αυτόματο ρολόι μπορούν να συνυπάρξουν. Από τις αρχές της δεκαετίας του 1930 έχει παρουσιάσει γυναικεία αυτόματα ρολόγια και σήμερα παρουσιάζει το Blancpain Heure Decentre Petite Seconde Retrograde, που μπορεί να έχει καθαρά γυναικείο σχέδιο, αλλά ταυτόχρονα είναι ένα μηχανικό ρολόι με πολυπλοκότητα (Petite Seconde Retrograde).

Το ρολόι έχει διάμετρο 36.8 mm και έρχεται σε τρεις εκδόσεις: Χρυσή κάσα με λευκό mother-of-pearl καντράν, κάσα από λευκό χρυσό και μπλε mother-of-pearl και ατσάλινο με λευκό καντράν. Το ρολόι είναι διακοσμημένο με 152 διαμάντια (τα βλέπουμε στην κάσα, το καντράν αλλά και την κορώνα).

Μηχανή είναι η Calibre 2663SR με 28,800 vph. Είναι νέα, δημιουργία της Blancpain και έχει 226 κομμάτια. Διαθέτει φινίρισμα Côtes de Genève.

Είπαμε για την πολυπλοκότητα Petite Seconde Retrograde, δηλαδή τα μικρά δευτερόλεπτα στο '6' δεν κάνουν κύκλο αλλά μόλις φτάσουν στο 30 επιστρέφουν ακαριαία στην αρχή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου