Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Seiko Rally Diver

Μια φορά και ένα καιρό η seiko είχε το "θάρρος" να παρουσιάζει μοντέλα, που σαν σχέδιο ήταν από ξεχωριστά ως παράξενα. Το αποτέλεσμα ήταν cult δημιουργίες όπως τα Seiko rally sport divers του 1969.

Γιατί όμως Rally Diver; Επειδή το ρολόι συνδίαζε ένα πλήρως λειτουργικό καταδυτικό, με τον πορτοκαλί δευτερο - λεπτοδείκτη, τον ωραίο και φωνακλάδικο εσωτερικό δακτύλιο για τα λεπτά και μια περιστρεφόμενη στεφάνη που θυμίζει καρό σημαία στη Suzuka. Τώρα καταδυτικό με υδατοστεγανότητα 70m, ίσως ακούγεται αστείο, αλλά μιλάμε για άλλες εποχές.

Τα "original" φορούσαν την καλή μηχανή της σειράς 61xx, την 6106, με τα Diashock, τα Diafix, και τα DIAFLEX, για τα οποία η SEIKO είχε πάρει διπλώματα ευρεσιτεχνίας. Το αποτέλεσμα ήταν ένας σύγχρονος, αξιόπιστος, ακριβής, και ιδιαίτερα απλός μηχανισμός με μεγάλη αντοχή στη σκληρή χρήση. Η μηχανή είχε δυνατότητα hack, και γρήγορη ρύθμιση ημέρας - ημερομηνίας. Φορέθηκε κυρίως σε ακριβές σειρές όπως το Seiko 5 DX και το Seiko 5 ACTUS.





Seiko rally diver 6106 7117




Ακολούθησαν, πολύ σύντομα, παραλλαγές  που φορούσαν την 6119. Πρόκειται για ωρολόγια που ξεχώριζαν μόνο από το λογότυπο "5" ή τη λέξη "sports".


Seiko Rally Diver 6119 8300

Η σειρά ακόμα και σήμερα έχει αρκετούς φίλους, με αποτέλεσμα κάποια "γλεντισμένα" που κυκλοφορούν στο ίντερνετ να έχουν 300+ $. Όχι και άσχημα όταν καινούρια έκαναν 79,5 $.

Η seiko από τη μεριά της έκανε κάποιες επανεκδόσεις με νεώτερες μηχανές, αλλάζοντας και κάποια πράγματα στο σχέδιο της κάσας και του καντράν. Πιο πρόσφατη η έκδοση με τη 7s36 του 1996.


Reissue Sport Divers 1996 7s36

1 σχόλιο:

  1. Φοβερα ρολογια και σπανιοτατα ειδικα το πρωτο πραγματικα ακομα και να τα βρεις ειναι σε ασχημη κατασταση

    ΑπάντησηΔιαγραφή