Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

De Bethune Dream Watch 5








Η εταιρεία από τη Γενεύη παρουσίασε ένα ρολόι που θυμίζει διαστημόπλοιο των ταινιών Star Trek. 

Ποια στοιχεία το κάνουν να ξεχωρίζει; Πρώτα-πρώτα η μηχανή.  Η Calibre DB2144  είναι κουρδιστή (mechanical hand) και προσφέρει 5 ημέρες power reserve. Η μεγάλη αυτονομία οφείλεται στα διπλά βαρέλια, self-regulating twin barrel τα ονομάζει η εταιρεία και έχει κατοχυρωμένες πατέντες για το συγκεκριμένο σύστημα.

Στο "3" υπάρχει η ένδειξη της ώρας (jumping-hour aperture). Τα λεπτά εμφανίζονται "αναλογικά" μέσα από έναν περιστρεφόμενο κύκλο και στο κέντρο υπάρχει ένδειξη των φάσεων της Σελήνης. Εντυπωσιακό στοιχείο είναι το γεγονός ότι οι ενδείξεις των φάσεων της Σελήνης θα χρειαστούν ρύθμιση μετά από 1112 χρόνια.

Η μηχανή είναι κατασκευασμένη in-house, ακόμα και το escape wheel που είναι φτιαγμένο από Silicon και για το οποίο η εταιρεία επίσης έχει κατοχυρωμένη πατέντα. Τα jewels είναι 32 και η συχνότητα λειτουργίας είναι 28,800 vph.

Η κάσα είναι φτιαγμένη από τιτάνιο (grade 5 titanium) με γυάλισμα καθρέφτη. Οι διαστάσεις της είναι 49 mm * 39 mm * 11 mm. Στην κορώνα υπάρχει ρουμπίνι ενός καρατιού.

Το τζάμι είναι καμπυλωτό sapphire με διπλή αντι-ανακλαστική επίστρωση.  

Η τιμή του είναι κοντά στα 150,000 ελβετικά φράγκα.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου