Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

1976 SUWA SEIKO LM DELUXE 5626-8150

Στα μέσα της δεκαετίας του 1970' στη Seiko επικρατούσε μια σύγχυση. Από τη μια, τα ρολόγια με quartz μηχανισμούς, είχαν όλο και μεγαλύτερη ζήτηση, με αποτέλεσμα high grade mechanical movements να κάθονται στις αποθήκες. Από την άλλη οι υπο - εταιρείες, στις οποίες ήταν χωρισμένη η Seiko, δεν είχαν ξεκάθαρους και διακριτούς ρόλους. Έτσι πολλές φορές παρουσίαζαν ρολόγια ευθέως ανταγωνιστικά, μεταξύ τους.

Για τον αγοραστή, αυτή η κατάσταση είχε σαν αποτέλεσμα να του προσφέρονται ρολόγια της μεσαίας κατηγορίας με προδιαγραφές πολύ υψηλότερες. Στην περίπτωση του LM DELUXE 5626-8150, την διαφορά την έκανε η SUWA 5626 movement που ήταν η στάνταρ μηχανή των King Seiko και που με μερικές αλλαγές (mainspring, escapment και regulator) έμπαινε και στα Grand Seiko με την ονομασία 5646 και ακρίβεια χρονομέτρου (chronometer performance).



Η κάσα του ρολογιού είχε βουρτσισμένο σώμα, γυαλισμένη στεφάνη και τρύπες για τις μπαρέτες. Νομίζω πως είναι από τις ομορφότερες κάσες που έχει βγάλει η Seiko. 


Το φινίρισμα του καντράν δίνει μια ανάγλυφη αίσθηση και θυμίζει εικόνες της επιφάνειας του φεγγαριού. Αυτή η μέθοδος μάλλον ονομάζεται ονομάζεται "Starlight". Το "καθαρό" μέγεθος του καντράν ήταν 30mm, αρκετά μεγάλο για την εποχή. 




Το ρολόι ήταν η απάντηση της SUWA στο DAINI 5206 LM SPECIAL των αρχών του 1970'. Πρακτικά είναι ένα KS (King Seiko) με λογότυπο LM (Lord Matic).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου