Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Daini SEIKO LM Special 5206-6070 NSP

Τη δεκαετία του 1970' η Suwa Seiko παρουσίασε το εξαιρετικό LM 5626-8150. Ο άμεσος ανταγωνιστής του ήταν ένα άλλο Seiko, το Daini LM Special 5206-6070 NSP του 1971.







Για όποιον δεν έχει ασχοληθεί, Daini και SUWA ήταν δυο υπο - εταιρείες, στις οποίες ήταν χωρισμένη η Seiko, οι οποίες σαν κύριο ανταγωνιστή είχαν η μία την άλλη.

H Daini φρόντισε να εξοπλίσει το ρολόι της με την 5206 Hi-Beat. Μια μηχανή που συνδύαζε την αντοχή και τη σταθερότητα με τεχνολογικές καινοτομίες, για την εποχή. Πέρα από την υψηλή συχνότητα λειτουργίας, υπήρχε η ακαριαία αλλαγή ημέρας\ημερομηνίας (και αυτό είναι πατέντα της πάντα πρωτοπόρου rolex) ο micro-regulator και η δυνατότητα hack.

Το καντράν μοιάζει σαν να φτιάχτηκε από κομμάτι μαύρου μετεωρίτη.

Tο γυάλισμα της κάσας προσφέρει "τελείωμα" επιπέδου καθρέφτη αλλά αυτό που εντυπωσιάζει περισσότερο είναι η αντοχή του για δεκαετίες. Δεν υπάρχουν σίγουρες πληροφορίες για τη μέθοδο που ακολούθησαν οι ιάπωνες, αλλά μάλλον χρησιμοποίησαν  νιτρίδιο του χρωμίου (Chromium Nitride) που είναι πολύ σκληρό και πολύ ανθεκτικό στη διάβρωση.

Chromium nitride is a chemical compound of chromium and nitrogen with the formula CrN. It is very hard, and is extremely resistant to corrosion. -  wikipedia



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου