Πέμπτη 16 Απριλίου 2020

Seiko Baby Panda Chronograph Vintage 6138-8000

Ας γυρίσουμε στο 1971. Βρίσκεσαι σε ένα κατάστημα της Seiko. Έχεις μαζέψει όλες τις οικονομίες σου, αλλά δυστυχώς σου λείπουν ακόμα μερικά yen για να αγοράσεις εκείνο το King Seiko που τόσο λαχταράς. Θλιμμένος σέρνεις τα βήματα σου προς την έξοδο. Δεν αντέχεις άλλη αναμονή και λες "δεν πετάγομαι, απέναντι, στον αντιπρόσωπο της Rolex να δω εκείνο το ατσάλινο DateJust, που είναι στις δυνατότητές μου"; Κάνεις όμως ένα μοιραίο λάθος. Αποφασίζεις να δεις για τελευταία φορά το ρολόι των ονείρων σου. Μόνο που αυτήν τη φορά κάτι άλλο σου τραβάει την προσοχή. Ένας χρονογράφος που μοιάζει πάρα πολύ στο ρολόι του προϊσταμένου σου, αλλά είναι ελάχιστα μικρότερος, στα 40mm. "Καλό αυτό σκέφτεσαι, δεν θα πει ότι τον ανταγωνίζομαι".  Και αν το δικό του ρολόι αποκαλείται 6138-8020 PANDA, το δικό μου θα το λέω 6138 8000 Baby Panda, για να μην τον θίξω. Τα yen, που μάζεψες, μόλις που φτάνουν για να το αποκτήσεις. Είναι λίγο πιο ακριβό από το rolex, αλλά δε σε νοιάζει. Ελπίζεις ότι κάποια μέρα η αξία του θα φτάσει πολύ ψηλά. Ακόμα και αν το φοράς καθημερινά ξέρεις ότι τα Seiko είναι σαν τις χελώνες. Δεν πεθαίνουν ποτέ.



Ο πωλητής προσπαθεί να σου εξηγήσει ότι το ρολόι που κοιτάζεις φοράει μια ειδική έκδοση της  Cal. 6138B που έχει 23 Jewels και φτιάχτηκε αποκλειστικά για αυτό το ρολόι. Δεν θα μπει σε άλλο και δεν θα μείνει πάνω από ένα χρόνο στην παραγωγή. Στο μέλλον θα γίνει ο σπανιότερος και ο πιο περιζήτητος χρονογράφος της Seiko, εκτός φυσικά από τον Cal. 5718.

Εσύ, βέβαια, αυτή τη στιγμή αυτό που σκέφτεσαι είναι αν θα διαλέξεις το ανθρακί ιριδίζον καντράν, είτε το λευκό στο χρώμα το μαργαριταριού. Δεν τον ακούς καν να σου λέει ότι το τζάμι του είναι ορυκτό κρύσταλλο και ότι ο αριθμός των Jewels είναι γραμμένος κάτω από την ένδειξη ημέρας/ημερομηνίας. Για να μην το μπερδεύεις με το Panda προϊσταμένου σου, όταν τα βγάλετε στα δημόσια λουτρά.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου