Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Longines Heritage Military COSD


Στη μεγάλη ιστορία της, στράφηκε η Longines, για να παρουσιάσει το νέο ρολόι της σειράς Heritage, το Longines Heritage Military COSD. Το νέο στρατιωτικό ρολόι, της διάσημης ελβετικής εταιρίας, αναπαράγει το σχέδιο ενός ρολογιού που εκτιμήθηκε ιδιαίτερα από τους Βρετανούς αλεξιπτωτιστές στη δεκαετία του 1940. Το παλιό ρολόι της Longines είχε σχεδιαστεί αποκλειστικά για τη Combined Operations Command (συνδυασμένη Διοίκηση Επιχειρήσεων) που δημιουργήθηκε από το βρετανικό Υπουργείο Πολέμου κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.


Το ρολόι του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου


Το σύγχρονο Longines Heritage Military COSD έχει ατσάλινη κάσα με διάμετρο 40mm και φοράει την αυτόματη L619.2, η οποία βασίζεται στην ETA 2892/Α2. Η μηχανή έχει 21 jewels, λειτουργεί με 28'800 vph και προσφέρει 42 ώρες απόθεμα ενέργειας.
Το ρολόι θα κυκλοφορήσει σε δυο εκδόσεις. Η μια έχει μαύρο και η άλλη μπεζ καντράν. Η Longines χρησιμοποιεί χακί ΝΑΤΟ λουράκι στα ρολόγια, το οποίο είναι ανθεκτικό και πρακτικό ενώ ταυτόχρονα τους δίνει ακόμα περισσότερο στρατιωτικό στυλ. Πάντως υπάρχει και η δυνατότητα να αγοραστούν και με δερμάτινο λουράκι. Στο καντράν ξεχωρίζουν το περίφημο broad arrowτο βελάκι δηλαδή που δηλώνει ότι το ρολόι είναι ιδιοκτησία της βρετανικής κυβέρνησης, οι κόκκινοι αριθμοί για τις ώρες 13:00 ως 24:00 και ο δακτύλιος, σιδηροδρομική γραμμή, για την ευκολότερη ανάγνωση των λεπτών. Σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού η αναγνωσιμότητα βελτιώνεται με τη Super-LumiNova στους δείκτες και στον δακτύλιο.

Το ρολόι είναι αδιάβροχο μέχρι τα 30 μέτρα νερό, και διαθέτει ανθεκτικό στις γρατσουνιές ζαφείρι κρύσταλλο με αντι-ανακλαστική επίστρωση, αντί για το ορυκτό γυαλί που είχε το μοντέλο του 40.

Με δερμάτινο λουράκι το ρολόι θα κοστίζει περίπου €1.560 και με το λουρί ΝΑΤΟ κοντά στα €1.380.

περισσότερα εδώ


Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

TAG Heuer Carrera Nissan NISMO Special Edition

Μετά από  16 χρόνια απουσίας, η Nissan, επιστρέφει στις 24 ώρες του Le Mans (στις 9 Ιουνίου γίνεται ο αγώνας του 2015) με ένα επαναστατικό, υβριδικό αυτοκίνητο 1000 ίππων. "Μαζί" της θα έχει και το TAG Heuer Carrera "NISMO" Caliber 16 Day-Date Chronograph Special Edition, που σχεδιάστηκε σε συνεργασία με την αγωνιστική ομάδα της εταιρείας την Team Nissan NISMO.

To ρολόι έχει μαύρη κάσα με διάμετρο 43 mm. To καντράν είναι επίσης μαύρο με γκρι και κόκκινες λεπτομέρειες και η στεφάνη διαθέτει ταχυμετρική κλίμακα. Η κάσα είναι φτιαγμένη από τιτάνιο και έχει δεχθεί ενίσχυση από καρβίδιο τιτανίου (micro-blasted with titanium carbide) με αποτέλεσμα να είναι ιδιαίτερα ελαφριά και ανθεκτική σε κραδασμούς. Το τζάμι είναι θολωτό κρύσταλλο ζαφείρι με αντι-ανακλαστική επίστρωση και στις δύο πλευρές.

Το ρολόι φοράει την αυτόματη TAG Heuer caliber 16 (Valjoux 7750), με 28,800 vph και 42 ώρες power reserve.

Η υδατοστεγανότητα του TAG Heuer Carrera Nissan NISMO Special Edition είναι 100 μέτρα.

Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Maurice Lacroix Pontos S Regatta Forged Carbon

10 λεπτά, μετρημένα αντίστροφα. Είναι ο κρίσιμος χρόνος σε έναν ιστιοπλοϊκό αγώνα με yachts. Το Maurice Lacroix Pontos S Regatta Forged Carbon, που πρωτοπαρουσιάστηκε στη BaselWorld 2015, ειδικεύεται σε αυτήν τη μέτρηση.



To ρολόι έχει κάσα φτιαγμένη από το υλικό forged carbon, που είναι ιδιαίτερα ελαφρύ και ανθεκτικό και έχει διάμετρο 45mm. Η κάσα κατασκευάζεται εξ ολοκλήρου in-house.

Μηχανή είναι η αυτόματη ML162 με 44 jewels, 28,800 vph και 38 ώρες power reserve.

Το ρολόι έχει υδατοστεγανότητα 200 μέτρα πράγμα που το κάνει κατάλληλο για όλες σχεδόν τις θαλάσσιες δραστηριότητες.

Το Pontos S Regatta in forged carbon θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένη έκδοση 125 ρολογιώνμε τιμή $7,900.

περισσότερα εδώ

Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Breitling Navitimer AOPA


75 χρόνια γιορτάζει η AOPA (Aircraft Owners and Pilots Association) το μη κερδοσκοπικό σωματείο που εκπροσωπεί τους πιλότους και τους ιδιοκτήτες αεροσκαφών Γενικής Αεροπορίας. Για ένα τέτοιο οργανισμό ποια εταιρεία θα μπορούσε να είναι η καταλληλότερη για να παρουσιάσει ένα επετειακό ρολόι; Μα φυσικά η Breitling, η οποία, εξάλλου, από το 1952 έχει φτιάξει το το πρώτο Navitimer που, με τον Λογαριθμικό Κανόνα (slide rule) στη στεφάνη του, αποδείχτηκε πραγματικό εργαλείο για τους πιλότους. Τις δεκαετίες του 1950 και του 1960 το Navitimer έγινε το επίσημο ρολόι του σωματείου και από τότε έχουν κυκλοφορήσει ειδικές εκδόσεις του με το λογότυπο της AOPA στο καντράν.

Το νέο Breitling Navitimer AOPA φοράει την πιστοποιημένη (COSC-certified) αυτόματη Breitling Caliber 23, που βασίζεται στην ETA Valjoux 7753.

Η κάσα είναι ατσάλινη με διάμετρο 42mm. Θα κυκλοφορήσουν μόλις 500 ρολόγια και τα μέλη της AOPA μπορούν να ζητήσουν ένα ακόμα πιο ιδιαίτερο Navitimer με χαραγμένο το όνομα τους και τον αριθμό της συμμετοχής τους στον οργανισμό. 


Οι τιμές θα είναι από $6,500 για όσους θέλουν δερμάτινο λουράκι και $ 7,655 για όσους προτιμούν ατσάλινο μπρασελέ.

Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Zenith El Primero Sport

Το όνομα El Primero πάντα προκαλεί θετικά συναισθήματα στους φίλους του ρολογιού. Αυτόματοι χρονογράφοι, ταχύπαλμοι (36,000 vibrations/hour) με μια μηχανή που είναι η συνέχεια του πρώτου αυτόματου χρονογράφου που παρουσίασαν οι ελβετοί, το 1969. To μόνο κακό, μερικές φορές, είναι πως οι σύγχρονοι χρονογράφοι της εταιρείας είναι πολύ fashion, σαν σχέδιο, για το γούστο των παραδοσιακών ωρολογόφιλων. Αυτών δηλαδή που θέλουν ένα ένα el primero οπωσδήποτε στη συλλογή τους αλλά δεν τους αρέσουν τα "τρύπια" καντράν και οι άλλες "τσαχπινιές" της εποχής Thierry Nataf (πρώην πρόεδρος, CEO και Creative Director της Zenith).

Για να μην υπάρχει παρεξήγηση, θεωρώ πως όλα τα Zenith El Primero είναι καταπληκτικά ρολόγια και το κατά καιρούς σχέδιο τους -πολύ μοντέρνο ή παλιομοδίτικο- έχει να κάνει μόνο με το γούστο του καθενός και τίποτα περισσότερο. Αυτές οι αλλαγές στο σχέδιο είναι καλές γιατί αυξάνουν τον αριθμό των υποψήφιων αγοραστών και διατηρούν στην ζωή μια πολύ σημαντική σειρά.

Για το 2015 η εταιρεία στράφηκε στο παρελθόν και παρουσίασε τα Zenith El Primero Sport σε τρεις εκδόσεις (με μαύρο, πράσινο ή γκρι καντράν) και μεγάλες ατσάλινες κάσες (45mm).

Κάτι που παρατηρούμε στην τελευταία φωτογραφία είναι πως τα κουμπιά του χρονογράφου είναι βιδωτά. Υπάρχει λόγος; Ναι. Το ρολόι έχει υδατοστεγανότητα 200 μέτρα και είναι κατάλληλο για κολύμπι αλλά και για scuba diving.

Μηχανή είναι η Zenith El Primero 400B (column-wheel) με 50 ώρες power reserve. Η διάμετρος της είναι 30 mm, το πάχος της 6,60 mm και διαθέτει 31 jewels.

περισσότερα εδώ




Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Omega - Speedmaster '57 (Edition 2015)

Γνωρίζοντας ωρολογόφιλους, αμέσως, καταλαβαίνεις την αγάπη τους για παλιά μοντέλα, που έχουν καταργηθεί εδώ και δεκαετίες. Δυστυχώς όμως τέτοια ρολόγια είναι σπάνια και πανάκριβα, όταν βρίσκονται σε πραγματικά καλή κατάσταση και χωρίς να έχουν αλλαχθεί κάποια κομμάτια τους. Η λύση για να αποκτήσουμε ένα ρολόι που θυμίζει πολύ "εκείνο" που μας αρέσει τόσο πολύ αλλά δεν υπάρχει στην αγορά δεν είναι άλλη από μια καλή επανέκδοση. Οι εταιρείες από τη μεριά τους κατάλαβαν ότι μια επανέκδοση έχει έτοιμους αγοραστές και δεν αφήνουν την ευκαιρία να πάει χαμένη. Έτσι πριν από δύο χρόνια, στη Baselworld 2013, ότι η Ωμέγα παρουσίασε Omega Speedmaster '57 Co-Axial, ένα αφιέρωμα στα αρχικά Speedmaster, αυτά που προηγήθηκαν του moonwatch.

To πρώτο Omega Speedmaster chronograph παρουσιάστηκε το 1957. Από τότε, η εταιρεία, πρόσεξε ιδιαίτερα τη σειρά και παρουσίασε αρκετές διαφορετικές και πετυχημένες εκδόσεις. Πάντως το πρώτο Speedmaster ήταν το CK 2915, που φορούσε την Omega Calibre 321 (η μηχανή αναπτύχθηκε από τον Albert Piguet της Lemania, θυγατρική εταιρεία του ομίλου SSIH, όπως και η omega, από το 1932). Από την πρώτη παρουσίαση τους μέχρι σήμερα οι χρονογράφοι της σειράς speedmaster έγιναν συνώνυμο της αξιοπιστίας και του διαχρονικού σχεδιασμού.

Speedmaster ref. CK 2915 από το 1957

Δυστυχώς, εκείνο το πρώτο speedmaster για αρκετά χρόνια έμεινε "ξεχασμένο" μέχρι την Έκθεση της Βασιλείας του 2013 όταν η omega μας παρουσίασε μια επανέκδοση του, το Speedmaster ’57 Co-Axial Chronograph. Τώρα θα πείτε, πως γίνεται ότι από τη μια να μιλάμε για διαχρονικό σχεδιασμό και από την άλλη να μιλάμε για "ξεχασμένο" μοντέλο; Γίνεται επειδή κάποιοι διάδοχοί του έκλεψαν όλη τη δόξα, πήγαν στο φεγγάρι και σε άλλες διαστημικές αποστολές και κατάφεραν να έχουν εμπορική επιτυχία από τότε που κυκλοφόρησαν μέχρι σήμερα.

H καθαρά προσωπική μου άποψη είναι πως το ρολόι του 2013 δεν κατάφερε να μας πείσει ότι είναι μια σύγχρονη έκδοση του αρχικού speedmaster. Βλέποντας το παρατηρούμε κάποιες μικρές αλλά χτυπητές διαφορές -σε ότι αφορά την εμφάνιση- και αυτό μας άφησε μια περίεργη αίσθηση. Λίγο οι διαφορετικοί δείκτες, λίγο τα χρώματα στο καντράν και οι ανάγλυφες ενδείξεις το κάνουν να χάνει κάθε τι vintage σαν σχέδιο. Καλό σαν ιδέα αλλά ως εκεί....

Omega - Speedmaster '57 2013 Edition

Όπως φαίνεται και η Omega πρέπει να έχει παρόμοια άποψη με αποτέλεσμα, το 2015, στην Basel World και πάλι, να παρουσιάσει μια ελαφρώς ανανεωμένη έκδοση του Omega Speedmaster '57 που μοιάζει ακόμα περισσότερο με τον πατέρα όλων των Speedmasters.



Βασικό στοιχείο, του αρχικού σχεδιασμού, είναι οι δείκτες "σπαθί" με το περίφημο "Broad Arrow" στο τελείωμα του δείκτη ωρών. Και μόνο η επιστροφή τους είναι αρκετή για να νιώσουμε ότι το ρολόι είναι σχεδόν ίδιο με το παλιό μοντέλο. Τα πράγματα γίνονται ακόμα καλύτερα με την χακί, "vintage" Super-LumiNova που δημιουργεί μια έντονη αντίθεση με το μαύρο καντράν. 

Άλλες ομοιότητες βρίσκουμε στο σχήμα της κάσας με τους μακριούς, ίσιους βραχίονες, την ματ ατσάλινη στεφάνη και τα παρόμοια κουμπιά του χρονογράφου. Βέβαια η κάσα μεγάλωσε λίγο, από τα 39mm στα 41.5 mm πάχυνε αρκετά στα 16.17 mm.

To ρολόι φοράει την πολύ σύγχρονη, αυτόματη in-house 9300. Τόσο τα λεπτά όσο και οι ώρες του χρονογράφου εμφανίζονται σε ένα μόνο υπο-καντράν στο "3". Αυτό επέτρεψε στην omega να παρουσιάσει έναν bi-compax χρονογράφο, σε σχέση με τον παλιό που είχε tri-compax διάταξη (δηλαδή το ρολόι έχει δυο υπο-καντράν και όχι τρία). Η φετινή cal. 9300 έχει 60 ώρες power reserve, Si14 silicon balance spring, και αυξημένη προστασία από τα μαγνητικά πεδία.

περισσότερα εδώ





Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Patek Philippe Reference 5524 Calatrava Pilot Travel Time

Το νέο Patek Philippe το Reference 5524 Calatrava Pilot Travel Time, που παρουσιάζεται στην Έκθεση της Βασιλείας του 2015, είναι ένα "περίεργο" ρολόι. Όχι, να το πούμε καλύτερα, είναι ένα ρολόι που αφήνει μια παράξενη αίσθηση στους φίλους της ωρολογοποιίας. Αυτό κατάλαβα διαβάζοντας μερικά από τα πιο γνωστά sites και blogs που υπάρχουν στο διαδίκτυο. Κάποιοι, για να "δικαιολογήσουν" το σχέδιο του (όπως το hodinkee ) μας θυμίζουν δυο ρολόγια της εταιρείας που φτιάχτηκαν για πιλότους και πλοηγούς τη δεκαετία του 1930.


Άλλοι, όπως το time tapestry φτάνουν στο σημείο να το χαρακτηρίζουν αντιγραφή των πιλότων που παρουσίασε τα προηγούμενα χρόνια η Zenith. Θα αναρωτηθεί κάποιος. "Είναι τόσο κακό, το νέο patek;" Φυσικά και όχι. Απλά τα ρολόγια της κορυφαίας εταιρείας τα έχουμε συνηθίσει με διαφορετικά σχέδια. Βέβαια και ο ναυτίλος, όταν πρωτοπαρουσιάστηκε το 1976, δεν ήταν το συνηθισμένο patek, αυτό όμως δεν τον εμπόδισε να γίνει ένα από τα πιο πετυχημένα ρολόγια της εταιρείας και σταθμός για όλη την υψηλή ωρολογοποιία. 

Το Patek Philippe Reference 5524 Calatrava Pilot Travel Time είναι ένα μεγαλούτσικο ρολόι (η διάμετρος είναι 42mm και το πάχος του 11mm) φτιαγμένο από λευκό χρυσό και συνοδεύεται από "παλιομοδίτικο" δερμάτινο λουράκι (Calf leather strap). Το τζάμι του ρολογιού και το πίσω καπάκι είναι κρύσταλλο sapphire. Η υδατοστεγανότητά του είναι 30 μέτρα.

Στο καντράν του ρολογιού διακρίνουμε τέσσερις κεντρικούς δείκτες. Δευτερόλεπτα, λεπτά, δύο δείκτες για την ώρα (τοπική και δεύτερη χρονική ζώνη). Υπάρχει επίσης ένδειξη ημερομηνίας στο "6" που θυμίζει μικρά δευτερόλεπτα και ενδείξεις ημέρας/νύχτας και για τις δύο ώρες. Στην κάσα -εκτός από την κορώνα- έχουμε και δυο βιδωτά κουμπιά που ρυθμίζουν τους δυο δείκτες ωρών. Πλεονασμός ή πιο ασφαλής ρύθμιση είναι κάτι που θα το αποφασίσει ο καθένας μας ξεχωριστά.

Μηχανή του ρολογιού είναι η αυτόματη Caliber CH 324 S C FUS που λειτουργεί με 28 800 (4 Hz)
Vibrations/hour και προσφέρει από 35 ως 45 ώρες power reserve. H μηχανή διαθέτει την πιο σύγχρονη τεχνολογία (Spiromax spring και Gyromax balance που φτιάχνεται από Silinvar, δηλαδή το silicon της Patek). Στον ρότορα βλέπουμε τη σφραγίδα της Patek και αυτό σημαίνει ότι η χρονομετρία του ρολογιού είναι -3/+2 δευτερόλεπτα τη μέρα.

Τελευταία αφήσαμε την τιμή. 43 χιλιάδες ελβετικά φράγκα. Λογική τιμή για patek με πολυπλοκότητες. Αν σας άρεσε το ρολόι...

περισσότερα εδώ

Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

TAG Heuer Carrera Calibre 6

Μετά τον χρονογράφο TAG Heuer Carrera Calibre 18, η TAG, ετοιμάζεται να παρουσιάσει ακόμα ένα ρολόι της σειράς Carrera στη BaselWorld 2015. Αυτή την φορά θα χρησιμοποιήσει την παλιά, καλή Calibre 6 (που βασίζεται στην ETA 2895-2 ) με πιστοποίηση χρονομέτρου. Η ETA 2895-2 με τη σειρά της είναι μια 2892 που έχει μικρά αντικαταστήσει τα κεντρικά δευτερόλεπτα με μικρά στο "6". H μηχανή λειτουργεί με 28,800 vph και προσφέρει από 38 ως 44 ώρες power reserve.
Το TAG Heuer Carrera Calibre 6 έχει την διακριτική vintage εμφάνιση που έχουν τα μοντέλα της σειράς, το τελευταίο διάστημα, έτσι για να θυμόμαστε τα ρολόγια του Jack Heuer, πριν από σαράντα χρόνια. H διάμετρος του ρολογιού είναι 39 mm πράγμα που του επιτρέπει να απευθύνεται και σε άνδρες και σε γυναίκες. Το ασημί καντράν (sunburst silver dial) κάνει ωραία αντίθεση με το μπλε υποκαντράν των δευτερολέπτων στο "6". Το "τρυπημένο" δερμάτινο λουράκι δένει ωραία με τη συνολική παλιομοδίτικη αίσθηση που αφήνει το ρολόι.


Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

TAG Heuer Carrera Calibre 18


39mm. Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που με εντυπωσίασε στο νέο ρολόι της TAG Heuer. Είναι μια πρώτη ένδειξη για το τέλος των τεράστιων ρολογιών που κυκλοφόρησαν την περασμένη πενταετία; Ίσως. Ίσως πάλι η TAG Heuer παρουσιάζοντας ένα ρολόι με vintage σχέδιο να μην ήθελε να ακολουθήσει τη σύγχρονη τάση για υπερβολικά μεγάλο μέγεθος.

Το TAG Heuer Carrera Calibre 18 ανήκει στη γνωστή σειρά Carrera, τα ρολόγια της οποίας είναι εμπνευσμένα από διάσημους χρονογράφους που έφτιαξε ο Jack Heuer για τους οδηγούς και τους λάτρεις των αγώνων αυτοκινήτου. Ο Jack Heuer παρουσίασε τον πρώτο του μηχανικό χρονογράφο το 1964, και έδωσε το όνομα Carrera από τον αγώνα Carrera Pan Americana στους δημόσιους δρόμους του Μεξικό (2.100 μίλια).

Το νέο TAG Heuer Carrera Calibre 18 είναι ένας αυτόματος bi-compax χρονογράφος με τηλεμετρική σκάλα (παλιά την χρησιμοποιούσε το πυροβολικό για να μετράει την απόσταση που έφταναν τα βλήματα του αλλά σήμερα χρησιμοποιείται για να υπολογίσουμε πόσο μακριά μας έπεσε ένας κεραυνός).

Το ρολόι έχει ατσάλινη κάσα, καμπυλωτό ζαφείρι κρύσταλλο με αντι-ανακλαστική επεξεργασία και διάφανο (ζαφείρι) πίσω καπάκι. Η Calibre 18 έρχεται με διακόσμηση Côtes de Genève και λειτουργεί με 28.800 vph. To απόθεμα ενέργειας (power reserve) είναι περίπου 40 ώρες . H υδατο-στεγανότητα του είναι 100 μέτρα.

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την TAG Heuer Carrera Calibre 18 θα έχουμε στην έκθεση BaselWorld 2015 (19 έως 26 Μαρτίου 2015).

Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Piaget Altiplano Gold Bracelet collection

H συλλογή Piaget Altiplano παρουσιάστηκε πρώτη φορά το 1998. Όλα τα μοντέλα τους είναι επηρεασμένα από ρολόγια που έβγαλε η εταιρεία το 1957, την χρονιά, δηλαδή, που παρουσίασε την κουρδιστή (hand-wound) Calibre 9P, η οποία είχε πάχος μόλις 2 mm. Κλασικά σχέδια, καθαρές γραμμές και κομψότητα για τους φίλους των πολυτελών dress ρολογιών. Αυτός είναι ο στόχος της εταιρείας. Αυτό που διαφέρει στα νέα μοντέλα της σειράς και που είδαμε στη SIHH 2015 είναι ότι τα Altiplano για πρώτη φορά έρχονται με χρυσό bracelet.


Τα Piaget Altiplano Gold Bracelet collection φορούν την αυτόματη Manufacture Piaget 534P mechanical η οποία δείχνει μόνο ώρες και λεπτά. Η μηχανή προσφέρει 42 ώρες power reserve και έχει διακόσμηση Côtes de Genève.

Τα ρολόγια έρχονται σε δυο διαστάσεις, 34 mm και 38 mm. To υλικό της κάσας και του bracelet είναι ο χρυσός, λευκός ή κόκκινος. Υπάρχει δυνατότητα επιλογής ρολογιού με διαμαντοστολισμένη στεφάνη (68 brilliant-cut diamonds (approx. 0.6 ct) για τα μικρά και 78 brilliant-cut diamonds (approx. 0.7 ct) για τα μεγαλύτερα).

Οι κωδικοί των ρολογιών είναι:

Piaget Altiplano Gold Bracelet – polished pink gold 34mm - G0A40105

Piaget Altiplano Gold Bracelet – diamond-set pink gold 34mm - G0A40108

Piaget Altiplano Gold Bracelet – diamond-set white gold 34mm - G0A40109

Piaget Altiplano Gold Bracelet – diamond-set white gold 38mm - G0A40112

Piaget Altiplano Gold Bracelet – polished pink gold 38mm - G0A40113

Piaget Altiplano Gold Bracelet – diamond-set pink gold 38mm - G0A40114





Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Omega Seamaster Aqua Terra 150M SPECTRE limited edition

SPECTRE, είναι ο τίτλος της 24ης ταινίας James Bond και αυτή την φορά, φαίνεται ότι, ο αγαπημένος μας πράκτορας θα φοράει ένα  Omega Seamaster Aqua Terra 150M, σχεδιασμένο ειδικά για την ταινία. Εντάξει, το ρολόι ήδη υπάρχει και αλλάζουν μόνο κάποιες λεπτομέρειες. Ποιες είναι αυτές; Το μπλε καντράν με το ανάγλυφο μοτίβο, ο διαφορετικός δείκτης δευτερολέπτων και η αντοχή στα μαγνητικά πεδία που από τα 15000 gauss έγινε 15007, με το 007 να γράφεται στο καντράν με τη γραμματοσειρά που έχουμε δει και σε άλλα προϊόντα από ταινίες του James Bond.

Μηχανή του ρολογιού είναι η αντιμαγνητική Master Co-Axial calibre 8507, η οποία είναι ορατή από το κρυστάλλινο (sapphire) πίσω καπάκι.

Το ρολόι μάλλον θα παρουσιαστεί επίσημα στην έκθεση της Βασιλείας.

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Vacheron Constantin Harmony Ultra-Thin Grande Complication Chronograph Caliber 3500

260 χρόνια ζωής !!! 260 χρόνια συνεχούς λειτουργίας για τη Vacheron Constantin και η εταιρεία αποφάσισε να τα γιορτάσει παρουσιάζοντας ρολόγια όπως το Harmony Ultra-Thin Grande Complication Chronograph Caliber 3500, τον λεπτότερο αυτόματο split-seconds χρονογράφο. Η πολυπλοκότητα split-seconds, χρησιμοποιεί δυο δείκτες για τα δευτερόλεπτα του χρονογράφου και μας επιτρέπει να χρονομετρούμε γεγονότα που έχουν κοινή αφετηρία αλλά διαφορετικό τέλος. Παράδειγμα δυο αθλητές που κάνουν αγώνα 100 μέτρων.


Το Harmony Ultra-Thin Grande Complication Chronograph Caliber 3500 παρουσιάστηκε στη SIHH 2015 και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένη έκδοση 10 ρολογιών. Στο πίσω μέρος του υπάρχουν χαραγμένα τα  “N° x/10” και “260th Anniversary”.

Η κάσα του ρολογιού είναι κατασκευασμένη από πλατίνα (950 platinum) και οι διαστάσεις της είναι 42mm x 52 mm x 8,4 mm. Στο χέρι πάντως μάλλον θα φαίνεται ακόμα μεγαλύτερο και αυτό οφείλεται στο ότι η κάσα είναι τύπου cushion. Βλέποντας την φωτογραφία του πίσω μέρους έψαχνα να βρω τον ρότορα. Η Vacheron Constantin έφτιαξε κάτι που ονομάζει Peripheral rotor (το χρυσό τόξο στην περιφέρεια της μηχανής). Με αυτήν την επιλογή μας επιτρέπει να έχουμε πλήρη εικόνα της μηχανής.





Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Ulysse Nardin Marine Chronometer Manufacture Ladies

Η Ulysse Nardin παρουσιάζει μια νέα έκδοση του περίφημου Marine Chronometer Manufacture που αυτήν την φορά είναι φτιαγμένο για ασθενές φύλο. Φυσικά η γυναίκα που θα το επιλέξει πρέπει να ανήκει σε εκείνο μικρό ποσοστό που αγαπάει και εκτιμά ένα πραγματικά καλό, μηχανικό ρολόι.

Το Marine Chronometer Manufacture Ladies έρχεται σε δυο εκδόσεις – και οι δυο διακοσμημένες με 120 λευκά διαμάντια (1.30ct). Η κάσα είναι ατσάλινη με διάμετρο 43mm και το καντράν είναι λευκό mother-of-pearl. Η διαφορά μεταξύ των δυο εκδόσεων είναι το χρώμα των λατινικών αριθμών του καντράν (ροζ ή γαλάζιο).

Μηχανή είναι η εξαιρετική in-house Ulysse Nardin 118 caliber (patented cutting-edge DIAMonSIL escapement and silicon balance spring) που πρωτοπαρουσιάστηκε στη Baselworld 2012.

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Breitling Transocean Chronograph 1915

Ακόμα ένα, σύγχρονο, ρολόι προσπαθεί να μας θυμίσει δημιουργία του παρελθόντος. Το Breitling Transocean Chronograph 1915 βασίζεται σε ένα ρολόι τσέπης, που παρουσίασε το 1915 ο Gaston Breitling, και το οποίο λειτουργούσε και ως ανεξάρτητος χρονογράφος. Ο Gaston ήταν ο γιος του ιδρυτή της εταιρείας και το ρολόι του ξεχώριζε από το κουμπί στο "2" με το οποίο έμπαινε σε λειτουργία ή σταματούσε ο χρονογράφος του.


Το Transocean Chronograph 1915 είναι ατσάλινο με διάμετρο 43mm. Το "εμβληματικό" κουμπί στο "2" υπάρχει φυσικά, αν και είναι πιο σύγχρονης σχεδίασης σε σχέση με το παλιό pushpiece. Μηχανή είναι η νέα, κουρδιστή (hand-wound) in-house caliber B14, που έχει πιστοποίηση χρονομέτρου από τον COSC. Λειτουργεί με 28,800 vph, και προσφέρει 70 ώρες power reserve. Ο χρονογράφος του μετράει ως 30 λεπτά.

Το πίσω καπάκι διαθέτει κρύσταλλο sapphire crystal και χαραγμένο το μήνυμα “100e anniversaire 1915-2015” Η υδατοστεγανότητα του ρολογιού είναι 100 μέτρα. Το ρολόι θα έχει είτε ατσάλινο mesh bracelet, είτε καφέ δερμάτινο λουράκι.

Το Breitling Transocean Chronograph 1915 θα κυκλοφορήσει σε 1915 αριθμημένα κομμάτια.


Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Panerai Mare Nostrum Titano 52mm PAM00603

Κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου (1939-1945), η Panerai ήταν επίσημος προμηθευτής του Ιταλικού ναυτικού ( Royal Italian Navy). Όταν το ναυτικό ζήτησε έναν χρονογράφο, για τους αξιωματικούς του, η panerai παρουσίασε το MARE NOSTRUM, τον πρώτο χρονογράφο της, το 1943. Λόγω του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, το Mare Nostrum δεν έφτασε ποτέ στην παραγωγή και παρέμεινε στο στάδιο του πρωτοτύπου. Το όνομα, Mare Nostrum, είναι η ρωμαϊκή ονομασία της Μεσογείου και σημαίνει "η θάλασσά μας".

Με αφορμή τη SIHH 2015 η Panerai αναβιώνει τον χρονογράφο του 1943 παρουσιάζοντας το Panerai Mare Nostrum Titano 52mm σε περιορισμένη έκδοση 150 ρολογιών.

Το ρολόι φοράει την κουρδιστή (hand-wound) OP XXV calibre, που βασίζεται στη Minerva 13-22 (vertical clutch column wheel chronograph caliber). Η μηχανή λειτουργεί με 18,000 vph και προσφέρει 55 ώρες power reserve.

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Blancpain Villeret Grande Date

Διπλό παράθυρο ημερομηνίας. Αυτό είναι που ξεχωρίζει, στο Blancpain Villeret Grande Date. Βέβαια εδώ έχουμε ένα Blancpain και λογικά περιμένουμε να υπάρχει το κάτι παραπάνω. Υπάρχει. Χάρη στη Calibre 6950 η αλλαγή της ημερομηνίας γίνεται ακαριαία, ακριβώς τα μεσάνυχτα. 

Το ρολόι έχει χρυσή κάσα (red gold) με διαστάσεις 40 mm x 10,88mm. Η μηχανή προσφέρει 72 ώρες power reserve χάρη στα διπλά βαρέλια της. Είναι ορατή από το κρυστάλλινο (sapphire) πίσω καπάκι και διαθέτει 35 jewels.

To Blancpain Villeret Grande Date έχει κωδικό 6669-3642-55B και θα παρουσιαστεί επίσημα στη Basel World 2015, από τις 19 ως τις 26 Μαρτίου. 

A. Lange & Söhne Zeitwerk Minute Repeater

Στη SIHH 2015, η γερμανική A. Lange & Söhne, παρουσιάζει το Zeitwerk Minute Repeater, ένα μηχανικό ρολόι που συνδυάζει την ψηφιακή απεικόνιση της ώρας με ένα Minute Repeater. Δηλαδή αυτό που διαβάζουμε στο καντράν μπορούμε και να το ακούσουμε. Ο ήχος του ρολογιού είναι διαφορετικός για τις ώρες, τις δεκάδες των λεπτών (10 λεπτά, 20 λεπτά κ.τ.λ.) και τα λεπτά επιτρέποντας μας να ακούμε αυτό που γράφει το καντράν.

Οι διαστάσεις της πλατινένιας (solid 950 platinum) κάσας είναι 44,2 mm * 14,1 mm. Η πλατίνα ταιριάζει ωραία με το ασημί καντράν. Μηχανή είναι η A. Lange & Söhne hand-wound calibre L043.5 και αποτελείται από  771 κομμάτια.

Το ρολόι δεν είναι περιορισμένης παραγωγής αλλά λίγο η τιμή του (440,000 euro) λίγο η πολύπλοκη κατασκευή του, μάλλον δεν επιτρέψουν την παραγωγή πολλών ρολογιών.

περισσότερα εδώ





Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Longines Conquest Classic Moonphase


Έχοντας την αυτόματη L678 (base movement Valjoux 7751, 28'800 vph και 48 ώρες power reserve) στη διάθεσή της η Longines μπορεί να παρουσιάζει σχετικά προσιτά αλλά και υπέροχα ρολόγια, με πολυπλοκότητες που συνήθως άλλες εταιρείες τις χρεώνουν πολύ περισσότερο. Τι πολυπλοκότητες; Ώρες, λεπτά, δευτερόλεπτα, ένδειξη 24ώρου, ημερομηνία, μέρα, μήνα και τις πολύ αγαπητές -σε πολλούς- φάσεις τις σελήνης. Υπάρχει ακόμα ο χρονογράφος, με μετρήσεις 30 λεπτών και 12 ωρών.

Το Longines Conquest Classic Moonphase γιορτάζει την παρουσία της εταιρείες σε ιππικούς αγώνες από το 1878, όταν παρουσίασε ένα χρονογράφου με χαραγμένο έναν αναβάτη.

Το ρολόι έρχεται σε τρεις εκδόσεις, ανάλογα με το υλικό της κάσας. Ατσάλινο, χρυσό και μισό-μισό. Η διάμετρος του είναι 42mm. Το τζάμι είναι sapphire crystal με στρώματα anti-reflective επίστρωσης.  Και το πίσω καπάκι είναι Η υδατοστεγανότητα είναι 50 μέτρα.

Reference numbers:
Steel models - L2.798.4.52/72.6
Steel and 18k rose gold cap models - L2.798.5.52/72.7
18k rose gold models - L2.798.8.52/72.3/5


περισσότερα εδώ

Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Bell & Ross BR03 Limited Edition

H Bell & Ross και η έκθεση αυτοκίνητου της Φρανκφούρτης (International Motor Show Germany) έχουν συνεργασία από το 2008. Το ρολόι-καρπός αυτής της συνεργασίας -το Bell & Ross BR03 Limited Edition- ήταν, λοιπόν, κάτι αναμενόμενο. Εδώ να πούμε ότι η Bell & Ross έχει στενή σχέση με τα αυτοκίνητα, αφού φτιάχνει όργανα για concept cars.

Το BR03 Limited Edition είναι τετράγωνο με πλευρά 42mm. H κάσα είναι ατσάλινη με επίστρωση μαύρου PVD και συνδυάζεται όμορφα με το -επίσης- μαύρο λαστιχένιο λουράκι. Η μηχανή είναι αυτόματη (πιθανότατα βασίζεται στην ΕΤΑ 2892, κρίνοντας από άλλες εκδόσεις του BR03). Το τζάμι είναι anti-reflective sapphire.

Το ρολόι θα κυκλοφορήσει σε 30 κομμάτια. Ξεχωρίζει από άλλα BR03, από τον κόκκινο δείκτη για τα δευτερόλεπτα και το έμβλημα της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου (το περίγραμμα ενός αυτοκινήτου) στο "6".

Bell & Ross BR03 Limited Edition reference number BR03-92-FA-CA.

Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

Oris John Coltrane Limited Edition

To Oris John Coltrane Limited Edition συνεχίζει την παράδοση της εταιρείας σε ρολόγια, περιορισμένης έκδοσης, που είναι αφιερωμένα σε διάσημους μουσικούς της τζαζ. Το συγκεκριμένο με την αισθητική της δεκαετίας του 1950 έχει σαν έμπνευση τον δίσκο του John Coltrane, Blue Train, ο οποίος κυκλοφόρησε το 1957, θέτοντας τις βάσεις για την αισθητική εκείνης της εποχής.
To ρολόι είναι ατσάλινο, έχει κρύσταλλο sapphire (καμπυλωτό και με αντι-αντανακλαστρική επίστρωση) και είναι σχετικά μικρό, 38 mm. Το μέγεθος είναι θέμα προσωπικών προτιμήσεων. Άλλοι δεν θέλουν τόσο μικρά ρολόγια και άλλοι πιστεύουν ότι ένα ρολόι που θυμίζει παλιότερες εποχές δε μπορεί να είναι όσο μεγάλο είναι ένα ρολόι με σύγχρονη σχεδίαση.

Μηχανή είναι η αυτόματη Oris 733, που βασίζεται στη SW 200-1. Κλώνος της ΕΤΑ 2824 δηλαδή. Το power reserve είναι 38 ώρες , η συχνότητα λειτουργίας 28’800 A/h και τα jewels 26.

περισσότερα εδώ