Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Zenith El Primero Sport

Το όνομα El Primero πάντα προκαλεί θετικά συναισθήματα στους φίλους του ρολογιού. Αυτόματοι χρονογράφοι, ταχύπαλμοι (36,000 vibrations/hour) με μια μηχανή που είναι η συνέχεια του πρώτου αυτόματου χρονογράφου που παρουσίασαν οι ελβετοί, το 1969. To μόνο κακό, μερικές φορές, είναι πως οι σύγχρονοι χρονογράφοι της εταιρείας είναι πολύ fashion, σαν σχέδιο, για το γούστο των παραδοσιακών ωρολογόφιλων. Αυτών δηλαδή που θέλουν ένα ένα el primero οπωσδήποτε στη συλλογή τους αλλά δεν τους αρέσουν τα "τρύπια" καντράν και οι άλλες "τσαχπινιές" της εποχής Thierry Nataf (πρώην πρόεδρος, CEO και Creative Director της Zenith).

Για να μην υπάρχει παρεξήγηση, θεωρώ πως όλα τα Zenith El Primero είναι καταπληκτικά ρολόγια και το κατά καιρούς σχέδιο τους -πολύ μοντέρνο ή παλιομοδίτικο- έχει να κάνει μόνο με το γούστο του καθενός και τίποτα περισσότερο. Αυτές οι αλλαγές στο σχέδιο είναι καλές γιατί αυξάνουν τον αριθμό των υποψήφιων αγοραστών και διατηρούν στην ζωή μια πολύ σημαντική σειρά.

Για το 2015 η εταιρεία στράφηκε στο παρελθόν και παρουσίασε τα Zenith El Primero Sport σε τρεις εκδόσεις (με μαύρο, πράσινο ή γκρι καντράν) και μεγάλες ατσάλινες κάσες (45mm).

Κάτι που παρατηρούμε στην τελευταία φωτογραφία είναι πως τα κουμπιά του χρονογράφου είναι βιδωτά. Υπάρχει λόγος; Ναι. Το ρολόι έχει υδατοστεγανότητα 200 μέτρα και είναι κατάλληλο για κολύμπι αλλά και για scuba diving.

Μηχανή είναι η Zenith El Primero 400B (column-wheel) με 50 ώρες power reserve. Η διάμετρος της είναι 30 mm, το πάχος της 6,60 mm και διαθέτει 31 jewels.

περισσότερα εδώ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου