Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Vacheron Constantin Harmony Ultra-Thin Grande Complication Chronograph Caliber 3500

260 χρόνια ζωής !!! 260 χρόνια συνεχούς λειτουργίας για τη Vacheron Constantin και η εταιρεία αποφάσισε να τα γιορτάσει παρουσιάζοντας ρολόγια όπως το Harmony Ultra-Thin Grande Complication Chronograph Caliber 3500, τον λεπτότερο αυτόματο split-seconds χρονογράφο. Η πολυπλοκότητα split-seconds, χρησιμοποιεί δυο δείκτες για τα δευτερόλεπτα του χρονογράφου και μας επιτρέπει να χρονομετρούμε γεγονότα που έχουν κοινή αφετηρία αλλά διαφορετικό τέλος. Παράδειγμα δυο αθλητές που κάνουν αγώνα 100 μέτρων.


Το Harmony Ultra-Thin Grande Complication Chronograph Caliber 3500 παρουσιάστηκε στη SIHH 2015 και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένη έκδοση 10 ρολογιών. Στο πίσω μέρος του υπάρχουν χαραγμένα τα  “N° x/10” και “260th Anniversary”.

Η κάσα του ρολογιού είναι κατασκευασμένη από πλατίνα (950 platinum) και οι διαστάσεις της είναι 42mm x 52 mm x 8,4 mm. Στο χέρι πάντως μάλλον θα φαίνεται ακόμα μεγαλύτερο και αυτό οφείλεται στο ότι η κάσα είναι τύπου cushion. Βλέποντας την φωτογραφία του πίσω μέρους έψαχνα να βρω τον ρότορα. Η Vacheron Constantin έφτιαξε κάτι που ονομάζει Peripheral rotor (το χρυσό τόξο στην περιφέρεια της μηχανής). Με αυτήν την επιλογή μας επιτρέπει να έχουμε πλήρη εικόνα της μηχανής.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου