Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Longines Heritage Military COSD


Στη μεγάλη ιστορία της, στράφηκε η Longines, για να παρουσιάσει το νέο ρολόι της σειράς Heritage, το Longines Heritage Military COSD. Το νέο στρατιωτικό ρολόι, της διάσημης ελβετικής εταιρίας, αναπαράγει το σχέδιο ενός ρολογιού που εκτιμήθηκε ιδιαίτερα από τους Βρετανούς αλεξιπτωτιστές στη δεκαετία του 1940. Το παλιό ρολόι της Longines είχε σχεδιαστεί αποκλειστικά για τη Combined Operations Command (συνδυασμένη Διοίκηση Επιχειρήσεων) που δημιουργήθηκε από το βρετανικό Υπουργείο Πολέμου κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.


Το ρολόι του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου


Το σύγχρονο Longines Heritage Military COSD έχει ατσάλινη κάσα με διάμετρο 40mm και φοράει την αυτόματη L619.2, η οποία βασίζεται στην ETA 2892/Α2. Η μηχανή έχει 21 jewels, λειτουργεί με 28'800 vph και προσφέρει 42 ώρες απόθεμα ενέργειας.
Το ρολόι θα κυκλοφορήσει σε δυο εκδόσεις. Η μια έχει μαύρο και η άλλη μπεζ καντράν. Η Longines χρησιμοποιεί χακί ΝΑΤΟ λουράκι στα ρολόγια, το οποίο είναι ανθεκτικό και πρακτικό ενώ ταυτόχρονα τους δίνει ακόμα περισσότερο στρατιωτικό στυλ. Πάντως υπάρχει και η δυνατότητα να αγοραστούν και με δερμάτινο λουράκι. Στο καντράν ξεχωρίζουν το περίφημο broad arrowτο βελάκι δηλαδή που δηλώνει ότι το ρολόι είναι ιδιοκτησία της βρετανικής κυβέρνησης, οι κόκκινοι αριθμοί για τις ώρες 13:00 ως 24:00 και ο δακτύλιος, σιδηροδρομική γραμμή, για την ευκολότερη ανάγνωση των λεπτών. Σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού η αναγνωσιμότητα βελτιώνεται με τη Super-LumiNova στους δείκτες και στον δακτύλιο.

Το ρολόι είναι αδιάβροχο μέχρι τα 30 μέτρα νερό, και διαθέτει ανθεκτικό στις γρατσουνιές ζαφείρι κρύσταλλο με αντι-ανακλαστική επίστρωση, αντί για το ορυκτό γυαλί που είχε το μοντέλο του 40.

Με δερμάτινο λουράκι το ρολόι θα κοστίζει περίπου €1.560 και με το λουρί ΝΑΤΟ κοντά στα €1.380.

περισσότερα εδώ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου