Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Patek Philippe Reference 5524 Calatrava Pilot Travel Time

Το νέο Patek Philippe το Reference 5524 Calatrava Pilot Travel Time, που παρουσιάζεται στην Έκθεση της Βασιλείας του 2015, είναι ένα "περίεργο" ρολόι. Όχι, να το πούμε καλύτερα, είναι ένα ρολόι που αφήνει μια παράξενη αίσθηση στους φίλους της ωρολογοποιίας. Αυτό κατάλαβα διαβάζοντας μερικά από τα πιο γνωστά sites και blogs που υπάρχουν στο διαδίκτυο. Κάποιοι, για να "δικαιολογήσουν" το σχέδιο του (όπως το hodinkee ) μας θυμίζουν δυο ρολόγια της εταιρείας που φτιάχτηκαν για πιλότους και πλοηγούς τη δεκαετία του 1930.


Άλλοι, όπως το time tapestry φτάνουν στο σημείο να το χαρακτηρίζουν αντιγραφή των πιλότων που παρουσίασε τα προηγούμενα χρόνια η Zenith. Θα αναρωτηθεί κάποιος. "Είναι τόσο κακό, το νέο patek;" Φυσικά και όχι. Απλά τα ρολόγια της κορυφαίας εταιρείας τα έχουμε συνηθίσει με διαφορετικά σχέδια. Βέβαια και ο ναυτίλος, όταν πρωτοπαρουσιάστηκε το 1976, δεν ήταν το συνηθισμένο patek, αυτό όμως δεν τον εμπόδισε να γίνει ένα από τα πιο πετυχημένα ρολόγια της εταιρείας και σταθμός για όλη την υψηλή ωρολογοποιία. 

Το Patek Philippe Reference 5524 Calatrava Pilot Travel Time είναι ένα μεγαλούτσικο ρολόι (η διάμετρος είναι 42mm και το πάχος του 11mm) φτιαγμένο από λευκό χρυσό και συνοδεύεται από "παλιομοδίτικο" δερμάτινο λουράκι (Calf leather strap). Το τζάμι του ρολογιού και το πίσω καπάκι είναι κρύσταλλο sapphire. Η υδατοστεγανότητά του είναι 30 μέτρα.

Στο καντράν του ρολογιού διακρίνουμε τέσσερις κεντρικούς δείκτες. Δευτερόλεπτα, λεπτά, δύο δείκτες για την ώρα (τοπική και δεύτερη χρονική ζώνη). Υπάρχει επίσης ένδειξη ημερομηνίας στο "6" που θυμίζει μικρά δευτερόλεπτα και ενδείξεις ημέρας/νύχτας και για τις δύο ώρες. Στην κάσα -εκτός από την κορώνα- έχουμε και δυο βιδωτά κουμπιά που ρυθμίζουν τους δυο δείκτες ωρών. Πλεονασμός ή πιο ασφαλής ρύθμιση είναι κάτι που θα το αποφασίσει ο καθένας μας ξεχωριστά.

Μηχανή του ρολογιού είναι η αυτόματη Caliber CH 324 S C FUS που λειτουργεί με 28 800 (4 Hz)
Vibrations/hour και προσφέρει από 35 ως 45 ώρες power reserve. H μηχανή διαθέτει την πιο σύγχρονη τεχνολογία (Spiromax spring και Gyromax balance που φτιάχνεται από Silinvar, δηλαδή το silicon της Patek). Στον ρότορα βλέπουμε τη σφραγίδα της Patek και αυτό σημαίνει ότι η χρονομετρία του ρολογιού είναι -3/+2 δευτερόλεπτα τη μέρα.

Τελευταία αφήσαμε την τιμή. 43 χιλιάδες ελβετικά φράγκα. Λογική τιμή για patek με πολυπλοκότητες. Αν σας άρεσε το ρολόι...

περισσότερα εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου