Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

TAG Heuer Carrera Calibre 18


39mm. Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που με εντυπωσίασε στο νέο ρολόι της TAG Heuer. Είναι μια πρώτη ένδειξη για το τέλος των τεράστιων ρολογιών που κυκλοφόρησαν την περασμένη πενταετία; Ίσως. Ίσως πάλι η TAG Heuer παρουσιάζοντας ένα ρολόι με vintage σχέδιο να μην ήθελε να ακολουθήσει τη σύγχρονη τάση για υπερβολικά μεγάλο μέγεθος.

Το TAG Heuer Carrera Calibre 18 ανήκει στη γνωστή σειρά Carrera, τα ρολόγια της οποίας είναι εμπνευσμένα από διάσημους χρονογράφους που έφτιαξε ο Jack Heuer για τους οδηγούς και τους λάτρεις των αγώνων αυτοκινήτου. Ο Jack Heuer παρουσίασε τον πρώτο του μηχανικό χρονογράφο το 1964, και έδωσε το όνομα Carrera από τον αγώνα Carrera Pan Americana στους δημόσιους δρόμους του Μεξικό (2.100 μίλια).

Το νέο TAG Heuer Carrera Calibre 18 είναι ένας αυτόματος bi-compax χρονογράφος με τηλεμετρική σκάλα (παλιά την χρησιμοποιούσε το πυροβολικό για να μετράει την απόσταση που έφταναν τα βλήματα του αλλά σήμερα χρησιμοποιείται για να υπολογίσουμε πόσο μακριά μας έπεσε ένας κεραυνός).

Το ρολόι έχει ατσάλινη κάσα, καμπυλωτό ζαφείρι κρύσταλλο με αντι-ανακλαστική επεξεργασία και διάφανο (ζαφείρι) πίσω καπάκι. Η Calibre 18 έρχεται με διακόσμηση Côtes de Genève και λειτουργεί με 28.800 vph. To απόθεμα ενέργειας (power reserve) είναι περίπου 40 ώρες . H υδατο-στεγανότητα του είναι 100 μέτρα.

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την TAG Heuer Carrera Calibre 18 θα έχουμε στην έκθεση BaselWorld 2015 (19 έως 26 Μαρτίου 2015).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου