Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Girard-Perregaux Traveller WW.TC Titanium DLC


Το "τέλειο" ρολόι για τον άνθρωπο που αγαπάει τα ταξίδια, το Traveller WW.TC της Girard-Perregaux, το 2014 αποκτάει κάσα από τιτάνιο με επίστρωση DLC για να γίνει ελαφρύτερο και ανθεκτικότερο στη σκληρή καθημερινή χρήση. Και μια και λέμε για την κάσα, η διάμετρος είναι 44mm, το πάχος της είναι 13.65 mm και φτιάχνεται από 30 διαφορετικά κομμάτια.

Γιατί είπαμε το "τέλειο" ρολόι για τον άνθρωπο που αγαπάει τα ταξίδια; Επειδή το ρολόι συνδυάζει την λειτουργία της παγκόσμιας ώρας με την λειτουργία του χρονογράφου.

Μηχανή είναι η αυτόματη GP03300-0083 που έχει 63 jewels, 46 ώρες power reserve και λειτουργεί με 28,800 vph.

Η υδατοστεγανότητα του ρολογιού είναι 100 μέτρα.

περισσότερα εδώ

Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

TAG Heuer Carrera McLaren 1974 Edition

Γιατί έκδοση ειδικά για το 1974; Μα επειδή είναι η χρονιά που η McLaren πήρε τα πρώτα της πρωταθλήματα. Οδηγών με τον Emerson Fittipaldi αλλά και κατασκευαστών. Τα 40 χρόνια συμπληρώνονται φέτος.


Το επετειακό μοντέλο βασίζεται στο Carrera 1887 Ceramic Bezel, 43mm και ξεχωρίζει από το άσπρο καντράν που κάνει έντονη αντίθεση με τα μαύρα υποκαντράν του χρονογράφου. 

Στη στεφάνη υπάρχει γραμμένο το McLAREN 1974 EDITION, εκεί όπου συνήθως οι χρονογράφοι μας πληροφορούν για την μέτρηση στην οποία ειδικεύονται. Για παράδειγμα το απλό μοντέλο γράφει TACHYMETER.

Το TAG Heuer Carrera McLaren 1974 Edition φοράει την in-house αυτόματη CH1887, με 28.800 vph(4 Hz), και 50 ώρες power reserve, που "πέφτουν" στις 40 με τον χρονογράφο σε συνεχή χρήση.

Το ρολόι θα κυκλοφορήσει το Σεπτέμβριο του 2014 με τιμή $7,640 USD.

H. Moser Nomad







O Moser φτιάχνει μόνος του τις μηχανές του, 6 συνολικά (six unique calibers in total). O Moser φτιάχνει τα δικά του hairsprings και τα δίνει σε πολύ σημαντικούς κατασκευαστές όπως ο Kari Voutilainen. Δηλαδή μιλάμε για "true manufacture", με παραγωγή 1200 ρολογιών τον χρόνο.

Εκεί που πονούσε ήταν στα οργανωτικά, αλλά έκανε μεταγραφάρα, τον Georges-Henri Meylan, πρώην CEO της Audemars Piguet, και πλέον δυναμώνει σε όλα τα επίπεδα.

Το Nomad φοράει την πρώτη αυτόματη μηχανή του Moser, την caliber HMC 346, με 72 ώρες power reserve. Το ρολόι αν και εντελώς λιτό έχει δείκτη για δεύτερη ώρα και ένδειξη ημέρας/νύχτας στο "12".

Η κάσα έχει διάμετρο 40.8mm και βγαίνει σε χρυσό ή πλατίνα (rose gold and platinum).


Οι τιμές είναι 37,500 CHF για το χρυσό και 48,500 CHF για το πλατινένιο.

περισσότερα εδώ: nomad

Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Vacheron Constantin Traditionnelle Calibre 2253 for the Moscow Boutique




















Το Vacheron Constantin Traditionnelle Calibre 2253 for the Moscow Boutique, είναι μοναδικό κομμάτι (θα βγει μόνο ένα) και φτιάχτηκε για να γιορτάσει η εταιρεία το γεγονός ότι ανοίγει boutique στη Μόσχα.

Εκτός από μοναδικό είναι και ξεχωριστό αφού έχει tourbillon, perpetual calendar, equation of time, και την ώρα της ανατολής και της δύσης (sunrise/sunset times) στην πρωτεύουσα της Ρωσίας.

Μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει η πολυπλοκότητα equation of time, δηλαδή υπολογίζει τη διαφορά μεταξύ της πραγματικής ώρας και της συμβατικής ώρας που χρησιμοποιούμε όλοι μας. Στο καντράν, μεταξύ του "10" και του "11" υπάρχει μια ένδειξη από -15 ως + 15 λεπτά που δείχνει αυτήν την διαφορά.

Εντυπωσιακή είναι και η αυτονομία του ρολογιού που φτάνει τις 14 ημέρες -χάρη στα δυο ζεύγη διπλών βαρελιών- της  Calibre 2253. Στο πίσω μέρος του ρολογιού υπάρχει και η ένδειξη του power reserve.
H κάσα του ρολογιού είναι φτιαγμένη από πλατίνα και η διάμετρος είναι 44 mm.

Astron GPS Solar Novak Djokovic Limited Edition


Στις αρχές του 2014 ανακοινώθηκε η συνεργασία της Seiko με τον σπουδαίο Σέρβο τεννίστα Novak Djokovic και, όπως περιμέναμε, ήρθε η ώρα να παρουσιαστεί και το ρολόι που φτιάχτηκε για αυτή τη συνεργασία. Το Astron GPS Solar Novak Djokovic Limited Edition. Βέβαια η φράση "περιορισμένη έκδοση" έχει άλλο νόημα όταν μιλάμε για τη Seiko. 2.500 θα είναι τα ρολόγια και θα κυκλοφορήσουν το Νοέμβριο του 2014.

Τι παραπάνω προσφέρει αυτό το ρολόι; Ρυθμίζει μόνο του την ώρα σε κάθε σημείο του πλανήτη χάρη στην τεχνολογία Global Positioning System (GPS) που διαθέτει.

Το νέο Astron έχει ατσάλινη κάσα με χρυσαφί επίστρωση. Η διάμετρος της είναι 44.6 mm και το πάχος της 13.3 mm. Σε σχέση με άλλα Astron είναι 30% χάρη στη μικρότερη κεραία του GPS.

Στο πίσω μέρος υπάρχει η υπογραφή του Novak Djokovic και ο αριθμός του ρολογιού. Η στεφάνη είναι μαύρη, κεραμική και διαθέτει ταχυμετρική σκάλα. Το τζάμι είναι sapphire crystal με επίστρωση super-clear, δηλαδή δεν κάνει αντανακλάσεις. 

Η υδατοστεγανότητα είναι 100 μέτρα (10 bar) και η αντοχή στα μαγνητικά πεδία 4,800 A/m.

Το ρολόι φοράει την Caliber 8X82, που είναι χρονογράφος και perpetual calendar, ρυθμισμένη να δείχνει σωστή ημερομηνία μέχρι το 2100.

Η τιμή υπολογίζεται στα 1,900 EUR.

Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Tissot Heritage Navigator Automatic COSC 160th Anniversary

Ξεπέρασε τα 160 χρόνια ζωής η Tissot και παρουσιάζει ένα ρολόι με παγκόσμια ώρα, για να γιορτάσει το γεγονός. Το ρολόι είναι το Tissot Heritage Navigator Automatic COSC 160th Anniversary. To ρολόι είναι world timer, δηλαδή έχει την παγκόσμια ώρα και όχι ένα απλό GMT. Αυτό σημαίνει ότι προσφέρει περισσότερες πληροφορίες στον ιδιοκτήτη αλλά σε πολλούς ίσως φανεί "φλύαρο", σχεδιαστικά, με όλες αυτές τις πόλεις γραμμένες στο καντράν.



Το ρολόι δουλεύει ως εξής. Ρυθμίζουμε την τοπική ώρα με βάση τις ενδείξεις των 12 ωρών στη στεφάνη και παράλληλα διαβάζουμε την ώρα των 23 πόλεων που υπάρχουν στο καντράν από τον δακτύλιο των λεπτών.

"Once you have chosen and set the watch to the country of your choice, that time zone will be indicated by the numbers on the bezel. In order to find out the time of any of the other of the 23 countries, simply take a look at the time indicated by the minute track on the dial in front of its Capital." - www.tissot.ch

Μηχανή είναι η 2893-3 σε έκδοση COSC, για να υπάρχει άριστη χρονομετρία. Η κάσα του ρολογιού είναι ατσάλινη με διάμετρο 43 mm και πάχος 9,62 mm. To ρολόι ζυγίζει 79 γραμμάρια και αυτό νομίζω πως είναι καλό γιατί ένα ρολόι για ταξιδιώτες βολεύει να είναι ελαφρύ.

Το τζάμι είναι κρύσταλλο sapphire με αντι-αντανακλαστική επίστρωση.

Η υδατοστεγανότητα είναι 30 μέτρα.

Η τιμή υπολογίζεται στα $1,650.

Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Hublot Classic Fusion Chronograph 76th Edition Bol D'Or Mirabaud

Την προηγούμενη χρονιά η Hublot έγινε ο επίσημος χρονομέτρης της regatta Bol d’Or Mirabaud. Η συγκεκριμένη regatta γίνεται στη λίμνη της Γενεύης και είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο, από όσες γίνονται σε λίμνη. Φέτος, η πάντα δραστήρια εταιρεία, παρουσιάζει το ρολόι για την 76η επέτειο του αγώνα σε περιορισμένη έκδοση 76 ρολογιών.


To Hublot Classic Fusion Chronograph 76th Edition Bol D’Or Mirabaud  έχει κάσα από τιτάνιο με διάμετρο 45 mm. Το καντράν και η στεφάνη είναι φτιαγμένα από ανθρακονήματα.

Το ρολόι είναι χρονογράφος με τα δυο υποκαντράν να θυμίζουν το χρώμα της λίμνης της Γενεύης. Μηχανή είναι η HUB 1143, αυτόματη με 59 jewels. και 42 ώρες power reserve.


Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Heuer Verona

To Heuer Verona παρουσιάστηκε το 1978 και είναι το τελευταίο νέο μοντέλο στην ιστορία της HEUER. Λίγα χρόνια αργότερα η Heuer πέρασε στην TAG (Techniques d'Avant Garde) και σήμερα είναι εταιρεία του LVMH Moët Hennessy • Louis Vuitton S.A. 

Στην αγορά έμεινε μόνο 2 χρόνια (υπήρχε στους καταλόγους της εταιρείας το 1978 και το 1979).


Το σχέδιο του είχε πολλά στοιχεία από τους κλασσικούς χρονογράφους του 50'. Ετσι ουσιαστικά ήταν ένας περισσότερο dress χρονογράφος, πιο μικρός σε μέγεθος και λιγότερο φανταχτερός-"χρωματιστός" από τα αδέρφια του της ίδιας περιόδου.



Ο Heuer Verona δεν πουλήθηκε ποτέ -επίσημα- με ατσάλινο μπρασελέ. Το λουράκι του ήταν δέρμα (και μάλιστα χωρίς τρύπες ή άλλα σχέδια)


Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

CHOPARD Superfast Chrono Porsche 919 Edition




Από την αρχή της σεζόν η Chopard είναι επίσημος συνεργάτης και χρονομέτρης της Porsche Motorsport στην προσπάθεια της γερμανικής εταιρείας να επιστρέψει στην κορυφή, στον αγώνα των 24 ωρών τουLe Mans. Βέβαια, όπως ίσως ήδη γνωρίζεται, μετά από 348 γύρους το αυτοκίνητο παρουσίασε προβλήματα και δεν κατάφερε να τερματίσει.

Αυτή η συνεργασία των Chopard και Porsche έχει ως αποτέλεσμα το CHOPARD Superfast Chrono Porsche 919 Edition, σε περιορισμένη έκδοση 919 ρολογιών, από το όνομα του αυτοκινήτου φυσικά.

Το ρολόι έχει ατσάλινη κάσα με διαστάσεις 45.00 mm x 15.18 mm. Είναι χρονογράφος με λειτουργία flyback και πιστοποίηση χρονομετρίας από τον COSC.

Μηχανή είναι η αυτόματη Chopard 03.05-M με 45 jewels, 60 ώρες power reserve και 28,800 vph.

Το τζάμι του ρολογιού είναι κρύσταλλο sapphire με αντιαντανακλαστική επίστρωση.

Η υδατοστεγανότητα είναι 100 μέτρα.

Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Jeanrichard Terrascope Aluminum for the Steve Nash Foundation

O Στιβ Νας, είναι Καναδός καλαθοσφαιριστής που αγωνίζεται στους Λος Άντζελες Λέικερς, στο πρωτάθλημα του NBA. Για όσους δεν ασχολούνται να πούμε ότι αναδείχτηκε δυο φορές NBA MVP. Aν και είναι αθλητής του basket αγαπάει πολύ και το ποδόσφαιρο. Όπως επίσης και τα παιδιά και ειδικά αυτά που αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Συνδυάζοντας τα παραπάνω το ίδρυμα θα οργανώσει -στις 25 06 2014- ένα αγώνα ποδοσφαίρου 7x7 στη Νέα Υόρκη, στον οποίο θα πάρουν μέρος παίκτης του NBA και τα έσοδα θα χρησιμοποιηθούν για να γίνει λίγο καλύτερη η ζωή παιδιών που το έχουν ανάγκη. Πληροφορίες υπάρχουν εδώ.

Η Jeanrichard, από τη μεριά της, είναι επίσημος υποστηριχτής της προσπάθειας και παρουσιάζει ένα μοναδικό κομμάτι, το Jeanrichard Terrascope Aluminum for the Steve Nash Foundation.




To ρολόι έχει την γνωστή κάσα των Terrascope με διάμετρο 44mm. Η κάσα είναι κατασκευασμένη από αλουμίνιο και ξεχωρίζει από τις χαρούμενες μπλε, κόκκινες και πράσινες πινελιές. Και το λουράκι είναι χρωματιστό για να ταιριάζει με το υπόλοιπο ρολόι (μπλε λάστιχο)

Μηχανή είναι η αυτόματη  JR60, με 28,800 vph και 38 ώρες power reserve. 

Η υδατοστεγανότητα είναι 100 μέτρα.






Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Breguet Ref. 1646 Dive Watch

Αυτές τις ημέρες -από τις 11 Ιουνίου 2014- πολλά γνωστά sites ασχολούνται με το σπάνιο και σχετικά άγνωστο Breguet Ref. 1646 Dive Watch που παρουσιάστηκε στο passion-horlogere.com. Η αυθεντικότητα του ρολογιού πιστοποιήθηκε από την ίδια τη Montres Breguet, άρα κανείς δεν αμφιβάλλει ότι πρόκειται για ένα αληθινό Breguet και ένα από τα 60, μόλις, που κατασκευάστηκαν.




To Breguet No. 1646 παρουσιάστηκε το 1965 αν και η εμφάνισή του θυμίζει ρολόγια παλαιότερων εποχών.

Η αυτόματη μηχανή προέρχεται από την A. Schild (AS) και ακόμα δεν είναι γνωστό ποια είναι ακριβώς. Μοιάζει αρκετά απλή και φτιαγμένη για σκληρή δουλειά, ότι πρέπει για καταδυτικό ρολόι.

Η περιστρεφόμενη καταδυτική στεφάνη είναι φτιαγμένη από βακελίτη (Bakelite) και από ότι βλέπουμε είχε lume. Lume φαίνεται ότι υπήρχε στους δείκτες και το καντράν.

H υδατοστεγανότητα του ρολογιού ήταν 100 μέτρα. Σε αυτό βοηθούσε το βιδωτό πίσω καπάκι και η βιδωτή κορώνα.

Η τιμή το 1965 ήταν 595 Francs αρκετά υψηλή για τότε.









Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Roger Dubuis the Excalibur Skeleton Double Flying Tourbillon Time for Change





H Roger Dubuis θα ενώσει τις δυνάμεις της με το emirates airline foundation που προσπαθεί να βελτιώσει τη ζωή των παιδιών σε όλο τον κόσμο, μέσα από την  πρωτοβουλία Time of Change.

Η Roger Dubuis προσφέρει ένα Excalibur Skeleton Double Tourbillon που θα δημοπρατηθεί από  τις 15 του Αυγούστου, 2014 έως 15 Μαρτίου 2015, στην Roger Dubuis Boutique στο Ντουμπάι. Το ρολόι θα βρίσκεται όλο αυτό το χρονικό διάστημα στη συγκεκριμένη Boutique, και εκεί θα μπορούν να το βλέπουν οι επισκέπτες και όσοι θέλουν να πάρουν μέρος στη δημοπρασία. Ο νικητής της δημοπρασίας θα κερδίσει και μια επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της

Roger Dubuis στη Γενεύη όπου θα συναντήσει και τον master watchmaker που έφτιαξε το ρολόι του.

Το Roger Dubuis the Excalibur Skeleton Double Flying Tourbillon, είναι μοναδικό κομμάτι (unique piece for the Time for Change initiative), και είναι το πρώτο ρολόι της εταιρείας που είναι  skeleton και double flying tourbillon. Η κάσα είναι τιτάνιο με επίστρωση μαύρου DLC και έχει διάμετρο 45mm.

 Μηχανή είναι η κουρδιστή RD01SQ movement που έχει την σφραγίδα της Γενεύης ως απόδειξη της κατασκευαστικής της τελειότητας. Η μηχανή αποτελείται από 319 κομμάτια λειτουργεί με 21,600 vph και διαθέτει 50 ώρες power reserve.











Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

Hublot Big Bang Ferrari Russia


H Ferrari συμπληρώνει φέτος τα 10 χρόνια παρουσίας της στη Ρωσία και η Hublot γιορτάζει το γεγονός με την παρουσίαση του Big Bang Ferrari Rusia σε περιορισμένη έκδοση 25 αριθμημένων ρολογιών. Και αν δεν έχετε ασχοληθεί πολύ με την Hublot και δεν καταλαβαίνετε το γιατί χαίρεται τόσο πολύ με το γεγονός, να σας πω ότι γενικά είναι μια χαρούμενη εταιρεία, που ψάχνει συνέχεια αφορμές να γιορτάσει και να παρουσιάσει ρολόγια σε περιορισμένη έκδοση, που είναι ίδια με τα ρολόγια και των άλλων περιορισμένων εκδόσεων.

Το ρολόι έχει μαύρη κεραμική κάσα με διάμετρο 45,5 mm και στεφάνη από ανθρακονήματα (Carbon).

Μηχανή είναι η UNICO flyback chronograph που έχει 330 κομμάτια, 28,800 vph και 72 ώρες power reserve. Το sapphire καντράν μας επιτρέπει να βλέπουμε τη μηχανή.

To Big Bang Ferrari Rusia έχει υδατοστεγανότητα 100 μέτρων.



Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

TAG Heuer Monaco Calibre 6 Automatic 2014 Full Black




H TAG Heuer είναι η εταιρεία ρολογιών που έχει συνδέσει περισσότερο από όλες το όνομά της, με την Formula 1®. Συμπλήρωσε 500 αγώνες στους οποίους ήταν χορηγός της McLaren αλλά και ήταν χορηγός των περισσότερων οδηγών που κέρδισαν την πρώτη θέση στον πιο διάσημο αγώνα, του πριγκιπάτου, σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη εταιρεία (Niki Lauda, Jody Scheckter, Alain Prost, Ayrton Senna, Mika Häkkinen, David Coulthard, Kimi Räikkönen).

Η σειρά Heuer Monaco παρουσιάστηκε πρώτη φορά το 1969. Ο τετράγωνος χρονογράφος εκείνης της εποχής ήταν το πρώτο τετράγωνο αδιάβροχο ρολόι και ένας από τους πρώτους αυτόματους χρονογράφους στην ιστορία (κάποιοι λένε ο πρώτος). Έναν χρόνο αργότερα, το 1970, ο Steve McQueen φόρεσε έναν χρονογράφο Heuer Monaco στην ταινία Le Mans, κάνοντας τον ρολόι σύμβολο μέχρι σήμερα.

Από το 2004 η TAG Heuer προσπάθησε να παρουσιάσει νέες, πιο μοντέρνες εκδόσεις του ρολογιού με τα Monaco V4, Monaco 69 (με τις δυο μηχανές και τα δυο καντράν) και το Monaco Calibre 6 που ΔΕΝ ήταν χρονογράφος (το 2005).

Το 2014 η εταιρεία μας παρουσιάζει το τη νέα έκδοση του  Monaco Calibre 6 το TAG Heuer Monaco Calibre 6 Automatic 2014 Full Black. Η κάσα του ρολογιού είναι ατσάλινη, τετράγωνη, με πλευρά 37 mm. To μαύρο χρώμα της οφείλεται στην επίστρωση titanium-carbide στην οποία προχώρησε η εταιρεία.

Μηχανή είναι και πάλι η TAG Heuer Calibre 6 με 28,800 vph (4 Hz) και από 38 ως 44 ώρες power reserve. H μηχανή είναι η ETA 2895, στην πραγματικότητα.






Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Richard Mille RM 011 Automatic Flyback Chronograph Red Demon

Ο κόκκινος δαίμονας θα κυκλοφορήσει σε 30 μόνο αντίτυπα -μόνο στις αγορές της Αμερικής- και αποτελεί μια "φρέσκια" εκδοχή του πολύ καλού RM 011 Automatic Flyback Chronograph.


Η κάσα του ρολογιού είναι φτιαγμένη από τιτάνιο, η στεφάνη από κόκκινο χρυσό και τα κουμπιά του χρονογράφου από NTPT (North Thin Ply Technology) carbon, ένα νέο συνθετικό υλικό που χρησιμοποιείται στην κατασκευή αγωνιστικών σκαφών.

Μηχανή είναι η RM 011 calibre με την καινοτομία variable geometry rotor που έχει αναπτύξει η Richard Mille. Με απλά λόγια ένα αυτόματο ρολόι συμπεριφέρεται διαφορετικά όταν το φοράει ένας δραστήριος άνθρωπος και διαφορετικά όταν το φοράει κάποιος που προτιμά την καθιστική ζωή. Η εταιρεία αποφάσισε να "μηδενίσει" αυτές τις διαφορές παρουσιάζοντας ένα ρυθμιζόμενο σύστημα κουρδίσματος.

The skeletonized automatic movement of the RM 028 utilizes a rotor with variable geometry, a major innovation of Richard Mille that allows the level of automatic winding to be adjusted to the user’s lifestyle via the setting of two 18K white gold wings

Η RM 011 calibre διαθέτει λειτουργία flyback chronograph, αντίστροφη μέτρηση 60 λεπτών και annual calendar δηλαδή το ρολόι καταλαβαίνει πότε ο μήνας έχει 30 και πότε 31 ημέρες και διορθώνει την ένδειξη της ημερομηνίας.

Το Richard Mille RM 011 Automatic Flyback Chronograph Red Demon έχει 55 ώρες power reserve και υδατο-στεγανότητα 50 μέτρων.






Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Oris Big Crown ProPilot Day-Date




Η Oris θεωρεί τα Big Crown ρολόγια για ιπτάμενους και τα χαρακτηρίζει σαν aviation watches. Η ιστορία της σειράς άρχισε με το πρώτο Oris Big Crown το 1938.

Για το 2014 η εταιρεία ετοίμασε το Oris Big Crown ProPilot Day-Date, ένα λιτό και ευανάγνωστο ρολόι, πράγμα απαραίτητο κατά τη διάρκεια της πτήσης. Ακόμα και στο σκοτάδι οι ενδείξεις διαβάζονται εύκολα χάρη στη  Superluminova BG W9, που υπάρχει στους δείκτες και τους αριθμούς.

Η κάσα του ρολογιού είναι ατσάλινη και έχει διάμετρο 45mm. Μηχανή είναι η αυτόματη Oris Cal. 752, που βασίζεται στη Sellita SW220-1 και λειτουργεί με 28,800 vph, ενώ προσφέρει και 38 ώρες power reserve.

Η υδατο-στεγανότητα του ρολογιού είναι 100 μέτρα.

Το τζάμι του ρολογιού είναι καμπυλωτό κρύσταλλο Sapphire, με αντι-αντανακλαστική επίστρωση.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το χακί, υφασμάτινο λουράκι (textile strap) και μην ξεχνάτε ότι στο πρόσφατο παρελθόν άλλη εταιρεία (Tudor) κάνοντας μόδα τα λουράκια της κέρδισε το ενδιαφέρον των αγοραστών.








Hamilton 987A non hack watch - Για τη Ρωσία με αγάπη.

Το πρόγραμμα Lend-Lease (Public Law 77-11) ήταν ένας νόμος που ψηφίστηκε στις ΗΠΑ στις 11 Μαρτίου του 1941 και με τον οποίο, η κυβέρνηση της χώρας, μπορούσε να προμηθεύσει με στρατιωτικό υλικό, κράτη (United Kingdom, the Soviet Union, China, France και άλλες συμμαχικές χώρες) που μάχονταν εναντίον της Γερμανίας του Hitler. - wikipedia

Φυσικά εμάς, αυτό που μας απασχολεί, σαν ωρολογόφιλους, είναι τα ρολόγια που δόθηκαν μέσω του προγράμματος και στο θέμα μας τα 3000 Hamilton 987A που πήρε η Ρωσική Κυβέρνηση.






Το ρολόι είχε διάμετρο -χωρίς την κορώνα- 31mm. Είχε προστασία από τη σκόνη (dust cover) και το πίσω καπάκι ήταν βιδωτό (screw back).

Τα "ρωσάκια" φορούσαν την 987A (17 Jewels) με τα μικρά δευτερόλεπτα στο "6". Ακολούθησαν εκδόσεις με μηχανές τις 987s και 2987 που είχαν κεντρικά δευτερόλεπτα, μια και αυτά θεωρούνται πιο βολικά στην ανάγνωση. Καμία έκδοση δεν είχε δυνατότητα hack.

Πιστεύεται ότι η Hamilton έφτιαξε 168,560 τέτοια ρολόγια κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Στα ρολόγια που στάλθηκαν στη Σοβιετική Ένωση είναι χαραγμένη η φράση "Геройскому народу СССР Рошен Уор Релиф США". Αυτό στο περίπου μεταφράζεται ως Για τον ηρωικό λαό της Ρωσίας σαν ανακούφιση από τον πόλεμο - To the heroic people of the USSR Russian War Relief USA.