Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Longines Twenty-Four Hours Single Push-Piece Chronograph


Το τελευταίο ρολόι της σειράς Longines  Heritage είναι το Longines Twenty-Four Hours Single Push-Piece Chronograph. Η ίδια η εταιρεία μας λέει ότι το ρολόι προέρχεται από κάποιο ρολόι για πιλότους που έβγαζε τη δεκαετία του 1950 -και που υπάρχει στο Longines museum στο St. Imier. Το πολύ γνωστό site hodinkee -από την άλλη- υποστηρίζει ότι το ρολόι είναι συνδυασμός δυο παλαιών ρολογιών, ενός χρονογράφου και ενός ρολογιού με ένδειξη 24 ωρών.

Το Twenty-Four Hours είναι ένα μεγάλο ατσάλινο ρολόι με μεγάλη κορώνα. Η διάμετρός του είναι 47.5mm. Κάποιος θα πει "και τι έγινε; έτσι έβγαιναν παλιά οι πιλότοι". Σωστά αλλά οι μεγάλοι πιλότοι κατά τη διάρκεια της πτήσης έμπαιναν στο μηρό σαν ένα όργανο πτήσης και όχι στο χέρι.

Μηχανή του ρολογιού είναι η νέα column-wheel, αυτόματη L789 που βασίζεται στην ETA A08.L21. Λειτουργεί με 28,800 vph και προσφέρει 54 ώρες power reserve. Το ρολόι προσφέρει λειτουργία χρονογράφου αλλά δυστυχώς (;) μετράει μόνο μέχρι ένα λεπτό με τον κεντρικό δείκτη. Το υποκαντράν στο "9" έχει τα μικρά δευτερόλεπτα του ρολογιού. 'Ολη η λειτουργία του χρονογράφου (ξεκίνα-σταμάτησε-μηδένισε) γίνεται από το κουμπάκι που υπάρχει στην κορώνα. Από εκεί έρχεται και το Single Push-Piece Chronograph στο όνομά του ρολογιού.

Η Longines θα κυκλοφορήσει τα ρολόγια με μαύρο ή λευκό καντράν, στο πίσω μέρος θα υπάρχει ένας αριθμός, μοναδικός για κάθε ρολόι και η τιμή θα είναι $4.800.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου