Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Breitling Transocean 38

Το 1958, η Breitling αποφάσισε να "εκμεταλλευτεί" την έκρηξη των αεροπορικών μεταφορών, με τη δημιουργία ενός ρολογιού που είχε εξαιρετική ακρίβεια, μεγάλη αντικραδασμική και αντι-μαγνητική προστασία, και αντοχή στο νερό. Το ρολόι ονομάστηκε Transocean και μέχρι σήμερα είναι από τις πιο πετυχημένες σειρές της εταιρείας.

Το νέο μοντέλο της σειράς το Transocean 38 διατηρεί -σύμφωνα με την Breitling- όλα τα στοιχεία που έκαναν ξεχωριστό τον πρόγονό του, πριν 55 χρόνια.

Το ρολόι έχει λεπτή, ατσάλινη κάσα με διάμετρο 38mm. Η εταιρεία λέει ότι αυτό το μέγεθος μπορεί να φορεθεί από όλους, αλλά στην αληθινή ζωή οι περισσότεροι θεωρούν ότι αυτό είναι μάλλον γυναικείο μέγεθος, στην εποχή μας. Εξάλλου και η εταιρεία το ίδιο πιστεύει -κατά βάθος- και προσφέρει το ρολόι και με καντράν από όστρακο (mother of pearl). Υπάρχει ακόμα κια η δυνατότητα επιλογής στεφάνης διακοσμημένης με πολύτιμους λίθους.

Αυτά που ξεχωρίζουν από την πρώτη ματιά είναι το διπλό παράθυρο ημερομηνίας κάτω από το "12" και το υποκαντράν των μικρών δευτερολέπτων στο "6". Ταιριαστό με την παλιομοδίτικη σχεδίαση είναι και το ατσάλινο mesh bracelet με το οποίο πωλείται το Transocean 38.

Μηχανή είναι η αυτόματη Breitling Caliber 16, με πιστοποίηση χρονομετρίας από τον COSC, 28,800 vph και 42 ώρες power reserve.

Το τζάμι του ρολογιού είναι sapphire crystal με αντιθαμβωτική προστασία και στις δυο πλευρές.

Το ρολόι έχει 100 μέτρα υδατοστεγανότητα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου