Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Blancpain Villeret Chronographe Pulsometre

Το νέο μέλος της σειράς Blancpain Villaret είναι αυτόματο, ταχύπαλμο (λειτουργεί με 36,000 vph) και προσφέρει δυνατότητα μέτρησης των καρδιακών παλμών (Pulsomètre).


Τα ρολόγια που έχουν λειτουργία Pulsometer είναι ταυτόχρονα μηχανές μέτρησης του χρόνου και ιατρικά εργαλεία. Σε περασμένες δεκαετίες ήταν ιδιαίτερα δημοφιλή, σε ιατρούς και νοσοκόμες, αφού επέτρεπαν την γρήγορη μέτρηση των παλμών του ασθενούς, γρήγορα και χωρίς να χρειάζονται υπολογισμοί και μετατροπές. Πως γίνεται η μέτρηση; Βάζουμε τον χρονογράφο σε λειτουργία και τον σταματάμε μόλις μετρήσουμε 30 καρδιακούς παλμούς. Στη συνέχεια απλά διαβάζουμε τον αριθμό στην στεφάνη του Pulsometer. Επειδή η μέτρηση γίνεται με βάση τους 30 παλμούς τα περισσότερα ρολόγια έγραφαν “Gradue pour 30 pulsation” , “Calibrated for 30 pulsations” ή “Base 30 pulsations“. Το συγκεκριμένο στην αρχή της στεφάνης γράφει Pulsomètre Base 30.

Μηχανή του ρολογιού είναι η in - house calibre F385. Είναι vertical clutch, column wheel χρονογράφος με 322 κομμάτια, λειτουργία fly-back, silicon balance spring και 50 ώρες power reserve. Ο χρονογράφος του ρολογιού μετράει ως 12 ώρες στο αριστερό υπο-καντράν και ως 30 λεπτά στο δεξί.

To Blancpain Villeret Chronographe Pulsometre έχει χρυσή κάσα (red gold) με διάμετρο 43.6 mm και πάχος 13.50 mm. Το πίσω καπάκι είναι κρύσταλλο Sapphire. 

περισσότερα εδώ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου