Το 1954 ήταν μια σημαντική χρονιά για τη Mido, με την παρουσίαση της αυτόματης μηχανής “Powerwind” caliber 917. Δυο πράγματα ενδιέφεραν τους μηχανικούς της εταιρίας κατά τον σχεδιασμό της μηχανής. Η απλότητα και η αποτελεσματικότητά της.
Πώς γίνεται μια μηχανή πιο "απλή"; Μειώνοντας τα εξαρτήματα του αυτόματου συστήματος από 16 σε 7. Τι κερδίζουμε; Μικρότερη φθορά, ευκολότερη συντήρηση σε παγκόσμιο επίπεδο και λιγότερες αστοχίες.
Πώς γίνεται πιο "αποτελεσματική; Για τη Mido η λύση ήταν ένας ρότορας ο οποίος κούρδιζε τη μηχανή αποτελεσματικά και στις δύο κατευθύνσεις και έδινε αρκετό απόθεμα ενέργειας (power reserve) ακόμη και όταν το ρολόι δεν φοριέται πολύ.
Η συγκεκριμένη μηχανή φτιάχτηκε αποκλειστικά για τη Mido αλλά σε συνεργασία με την A. Schild S.A. (ebauche) αφού η Mido δεν έκανε inhouse κατασκευή μηχανών.
Ένα ακόμα στοιχείο για το οποίο ξεχώριζε η caliber 917 ήταν η δυνατότητα της πολύ καλής ρύθμισής της, εξαιτίας του συστήματος Incastar regulator.
Η 917PC είχε 17 jewels, 18000 χτύπους την ώρα και αντικραδασμική προστασία Incabloc.
Το ρολόι με το οποίο "ταυτίστηκε" ήταν το Powerwind Multifort και όπως βλέπουμε στην πρώτη εικόνα η Mido το διαφήμιζε με τα 5, σημαντικά, χαρακτηριστικά του. Αυτόματο, αδιάβροχο, προστατευμένο από κραδασμούς και μαγνητισμό και με mainspring που δεν σπάει. Το Multifort με την καινούρια μηχανή του έγινε το best seller της εταιρείας, σε μια περίοδο που οι δουλειές πήγαιναν καλύτερα από ποτέ. Εξάλλου η σειρά δεν ήταν καινούρια και το μοντέλο του 1954 ήταν εξοπλισμένο με όλα όσα έκαναν πετυχημένους τους προκατόχους του. Για την ιστορία από το 1934 που πρωτο-παρουσιάστηκε η σειρά, η Μido φρόντισε να την τεστάρει σε εργαστήριο της Νέας Υόρκης (Electrical Testing Laboratories Inc. in New York) όπου τα ρολόγια αποδείχτηκαν στεγανά μέχρι τις 13 ATM (120 m) και λειτουργικά σε υψόμετρο μέχρι τα 16600 μ. Επίσης άντεξαν σε μεταβολές θερμοκρασίας από τους 50°C, όπου παρέμειναν για τουλάχιστον 15 λεπτά, στους −40°C.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου