Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

British Military Lemania Monopusher Chronograph Cal. 15 CH

Ένα κουμπί για όλες τις λειτουργίες του χρονογράφου. Start, stop και reset. Αυτοί ήταν οι Monopushers χρονογράφοι. Και μια από τις καλύτερες υλοποιήσεις τους ήταν τα ρολόγια που έφτιαξε η Lemania για το Βρετανικό υπουργείο Άμυνας και χρησιμοποιήθηκαν από τα τέλη της δεκαετίας του 1940 ως τα μέσα της Δεκαετίας του 1970.





Τα ρολόγια δόθηκαν σε όλες σχεδόν τις μονάδες του Βρετανικού Στρατού (πλην του στρατού ξηράς). Η RAF πήρε. Τα ναυτάκια επίσης. Τα υποβρύχια εννοείται. Ακόμα και στην Υδρογραφική Υπηρεσία (Hydrographic Service) έδωσαν. Θα μου πείτε "γιατί το τονίζεις;". Το τονίζω επειδή αν πέσει κάποιο στο χέρι σας και δείτε τι έχει χαραγμένο στο πίσω μέρος, θα μπορέσετε να καταλάβετε σε ποια υπηρεσία δόθηκε το συγκεκριμένο ρολόι. Το HS για παράδειγμα σημαίνει (Hydrographic Service).
Επίσης στο καπάκι υπάρχει χαραγμένο το γνωστό βρετανικό βελάκι (Βroad Arrow) ο αριθμός "9" που σημαίνει ότι το ρολόι είναι χρονογράφος και  ο σειριακός αριθμός του.

Τα ρολόγια είχαν ατσάλινες κάσες, με διάμετρο 38.5mm και φορούσαν την μεγάλη και κουρδιστή Lemania cal. 15 CHT column wheel chronograph με τα 17 jewels που προέρχονταν από ρολόγια τσέπης.



Εκτός από την LEMANIA το ρολόι κατασκευάστηκε και από τις εταιρείες Breitling και Rodania, οι οποίες χρησιμοποιούσαν την ίδια μηχανή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου