Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Alpina Alpiner Automatic (ref. AL-525VG4E6)


Το Alpiner καταφέρνει να μας θυμίζει το στυλ της δεκαετίας του 1950 και την ίδια στιγμή να μοιάζει πολύ σύγχρονο. Αυτό που ξεχωρίζει είναι το καμπυλωτό γκρι καντράν (με sunburst finish) σε συνδυασμό με τους χρυσαφί δείκτες και αριθμούς. 

Η κάσα είναι ατσάλινη με διαστάσεις 41.5 mm x 10.80. Η λεπτή στεφάνη το κάνει να μοιάζει ακόμα μεγαλύτερο στο χέρι, κάτι που συνήθως συμβαίνει στα dress ρολόγια.

Το τζάμι είναι κρύσταλλο sapphire με αντι-αντανακλαστική επίστρωση.

Μηχανή είναι ο πολύ γνωστός κλώνος της ΕΤΑ 2824, η Sellita SW 200, με 28800 vph, 26 jewels και 38 ώρες power reserve.

περισσότερα εδώ






Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Maurice Lacroix the FC Barcelona Collection

H Maurice Lacroix και η FC Barcelona, ανακοίνωσαν τριετή συνεργασία και οι φίλοι της ομάδας και του ρολογιού περιμένουμε να δούμε τα ρολόγια που θα είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας τους. Έχουν ανακοινωθεί τέσσερα μοντέλα, τα Eliros Date, Eliros Chronographe, Pontos S, και το FC Barcelona Masterpiece Squelette.


Maurice Lacroix FC Barcelona Eliros Date.
Το ρολόι έχει ατσάλινη κάσα με διάμετρο 38mm, η υδατοστεγανότητά του είναι μέχρι τα 50 μέτρα. 


Maurice Lacroix FC Barcelona Eliros Chronographe.
Ο χρονογράφος μοιάζει με το "απλό" Eliros αλλά έχει διπλό παράθυρο ημερομηνίας και είναι λίγο μεγαλύτερος (40mm).


Maurice Lacroix FC Barcelona Pontos S.
Ατσάλινος και αυτόματος χρονογράφος με διάμετρο 43mm και υδατοστεγανότητα μέχρι τα 200 μέτρα.


Maurice Lacroix FC Barcelona Masterpiece Squelette.
Κουρδιστό (hand-wound movement) με ατσάλινη κάσα που έχει επίστρωση μαύρου PVD. Η διάμετρος είναι 43mm.

Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Girard-Perregaux Cat's Eye Day & Night

Έχουν περάσει 10 χρόνια από την παρουσίαση του πρώτου Girard-Perregaux Cat's Eye. Για όσους δεν ασχολούνται με τα γυναικεία ρολόγια να πούμε ότι η συγκεκριμένη σειρά είναι ιδιαίτερα πετυχημένη και με πολλές διακρίσεις. Το 2004 τιμήθηκε με την διάκριση γυναικείο ρολόι της χρονιάς (Ladies’ watch prize: Cat's Eye from Girard-Perregaux) στο Geneva Watchmaking Grand Prix. (δείτε εδώ)

Στα 10 χρόνια, που υπάρχει η σειρά, έχουν παρουσιαστεί πολλές εκδόσεις, με πολυπλοκότητες Υψηλής Ωρολογοποιίας, αλλά πάντα υπάρχει το στοιχείο που κάνει το ρολόι να ξεχωρίζει. Η περίφημη και άκρως θηλυκή oval κάσα του.

Το νέο Cat’s Eye παρουσιάζει την ένδειξη ημέρας-νύχτας (Day & Night indicator). Το καντράν είναι διακοσμημένο με έναν περιστρεφόμενο χρυσό δίσκο (22-carat pink gold) που απεικονίζει τον ήλιο και το φεγγάρι, πλαισιωμένο με αστέρια.

Μηχανή είναι η αυτόματη GP03300-0090, που χρησιμοποιείται αποκλειστικά στα μοντέλα Cat’s Eye. Έχει 218 διαφορετικά κομμάτια, 32 Jewels, 28,800 vph, και 46 ώρες power reserve. 

Η κάσα είναι χρυσή (pink gold) διακοσμημένη με διαμάντια (62 brilliant-cut diamonds με βάρος 0.80 ct). Οι διαστάσεις της είναι 35.44 x 30.44 x 30.44 x 11.29 mm.

Το καντράν είναι διακοσμημένο με 18 διαμάντια (brilliant-cut diamonds, συνολικά 0.60 ct).

Το ρολόι προσφέρεται σε τέσσερις εκδόσεις ανάλογα με το χρώμα του καντράν (λευκό ή γκρι  mother-of-pearl) και το αν θα έχει δερμάτινο λουράκι ή χρυσό μπρασελέ. 

Υπάρχουν οι παρακάτω επιλογές:

Black alligator leather strap with pink gold folding clasp
80488D52A751-CK6A - white mother-of-pearl

Gray alligator leather strap, with pink gold folding clasp
80488D52A251-CK2A - grey mother-of-pearl

Pink gold bracelet with pink gold folding clasp
80488D52A751-52A - white mother-of-pearl
80488D52A251-52A - grey mother-of-pearl

περισσότερα εδώ

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Ulysse Nardin Marine Diver Monaco Limited Edition 2014

Η Ulysse Nardin είναι επίσημος χορηγός του Monaco Yacht Show, τα τελευταία έξι χρόνια. Αυτή η εκδήλωση -που γίνεται κάτω από την προστασία του Πρίγκιπα Αλβέρτου ΙΙ του Μονακό- είναι η μεγαλύτερη έκθεση στον κόσμο για Super και Megayachts.

To 2014, η έκθεση θα γίνει από τις 24 ως τις 27 Σεπτεμβρίου στο  Port Hercules του Monaco και θα παρουσιαστούν περισσότερα από 110 super και megayachts (αυτά τα σκάφη ξεπερνούν τα 100 μέτρα).

Η Ulysse Nardin από την πλευρά της θα παρουσιάσει ένα νέο Marine Diver Monacoσε περιορισμένη έκδοση 100 αριθμημένων ρολογιών.

Το Ulysse Nardin Marine Diver Monaco Limited Edition 2014 έχει ατσάλινη κάσα με διάμετρο 44 mm. Μηχανή είναι η UN-26, με 42 ώρες power reserve. Στο "12" υπάρχει και η ένδειξη του επιπέδου της φόρτισης.

Η υδατοστεγανότητα του ρολογιού είναι 300 μέτρα και η στεφάνη είναι περιστρεφόμενη (μονής κατεύθυνσης). Το τζάμι του ρολογιού είναι anti-reflect ive sapphire crystal.

Ο κωδικός του ρολογιού είναι: 263-10LE-3/93_MON

περισσότερα εδώ.


Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Blancpain Villeret Chronographe Pulsometre

Το νέο μέλος της σειράς Blancpain Villaret είναι αυτόματο, ταχύπαλμο (λειτουργεί με 36,000 vph) και προσφέρει δυνατότητα μέτρησης των καρδιακών παλμών (Pulsomètre).


Τα ρολόγια που έχουν λειτουργία Pulsometer είναι ταυτόχρονα μηχανές μέτρησης του χρόνου και ιατρικά εργαλεία. Σε περασμένες δεκαετίες ήταν ιδιαίτερα δημοφιλή, σε ιατρούς και νοσοκόμες, αφού επέτρεπαν την γρήγορη μέτρηση των παλμών του ασθενούς, γρήγορα και χωρίς να χρειάζονται υπολογισμοί και μετατροπές. Πως γίνεται η μέτρηση; Βάζουμε τον χρονογράφο σε λειτουργία και τον σταματάμε μόλις μετρήσουμε 30 καρδιακούς παλμούς. Στη συνέχεια απλά διαβάζουμε τον αριθμό στην στεφάνη του Pulsometer. Επειδή η μέτρηση γίνεται με βάση τους 30 παλμούς τα περισσότερα ρολόγια έγραφαν “Gradue pour 30 pulsation” , “Calibrated for 30 pulsations” ή “Base 30 pulsations“. Το συγκεκριμένο στην αρχή της στεφάνης γράφει Pulsomètre Base 30.

Μηχανή του ρολογιού είναι η in - house calibre F385. Είναι vertical clutch, column wheel χρονογράφος με 322 κομμάτια, λειτουργία fly-back, silicon balance spring και 50 ώρες power reserve. Ο χρονογράφος του ρολογιού μετράει ως 12 ώρες στο αριστερό υπο-καντράν και ως 30 λεπτά στο δεξί.

To Blancpain Villeret Chronographe Pulsometre έχει χρυσή κάσα (red gold) με διάμετρο 43.6 mm και πάχος 13.50 mm. Το πίσω καπάκι είναι κρύσταλλο Sapphire. 

περισσότερα εδώ



Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Breitling Transocean 38

Το 1958, η Breitling αποφάσισε να "εκμεταλλευτεί" την έκρηξη των αεροπορικών μεταφορών, με τη δημιουργία ενός ρολογιού που είχε εξαιρετική ακρίβεια, μεγάλη αντικραδασμική και αντι-μαγνητική προστασία, και αντοχή στο νερό. Το ρολόι ονομάστηκε Transocean και μέχρι σήμερα είναι από τις πιο πετυχημένες σειρές της εταιρείας.

Το νέο μοντέλο της σειράς το Transocean 38 διατηρεί -σύμφωνα με την Breitling- όλα τα στοιχεία που έκαναν ξεχωριστό τον πρόγονό του, πριν 55 χρόνια.

Το ρολόι έχει λεπτή, ατσάλινη κάσα με διάμετρο 38mm. Η εταιρεία λέει ότι αυτό το μέγεθος μπορεί να φορεθεί από όλους, αλλά στην αληθινή ζωή οι περισσότεροι θεωρούν ότι αυτό είναι μάλλον γυναικείο μέγεθος, στην εποχή μας. Εξάλλου και η εταιρεία το ίδιο πιστεύει -κατά βάθος- και προσφέρει το ρολόι και με καντράν από όστρακο (mother of pearl). Υπάρχει ακόμα κια η δυνατότητα επιλογής στεφάνης διακοσμημένης με πολύτιμους λίθους.

Αυτά που ξεχωρίζουν από την πρώτη ματιά είναι το διπλό παράθυρο ημερομηνίας κάτω από το "12" και το υποκαντράν των μικρών δευτερολέπτων στο "6". Ταιριαστό με την παλιομοδίτικη σχεδίαση είναι και το ατσάλινο mesh bracelet με το οποίο πωλείται το Transocean 38.

Μηχανή είναι η αυτόματη Breitling Caliber 16, με πιστοποίηση χρονομετρίας από τον COSC, 28,800 vph και 42 ώρες power reserve.

Το τζάμι του ρολογιού είναι sapphire crystal με αντιθαμβωτική προστασία και στις δυο πλευρές.

Το ρολόι έχει 100 μέτρα υδατοστεγανότητα.



Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Longines Twenty-Four Hours Single Push-Piece Chronograph


Το τελευταίο ρολόι της σειράς Longines  Heritage είναι το Longines Twenty-Four Hours Single Push-Piece Chronograph. Η ίδια η εταιρεία μας λέει ότι το ρολόι προέρχεται από κάποιο ρολόι για πιλότους που έβγαζε τη δεκαετία του 1950 -και που υπάρχει στο Longines museum στο St. Imier. Το πολύ γνωστό site hodinkee -από την άλλη- υποστηρίζει ότι το ρολόι είναι συνδυασμός δυο παλαιών ρολογιών, ενός χρονογράφου και ενός ρολογιού με ένδειξη 24 ωρών.

Το Twenty-Four Hours είναι ένα μεγάλο ατσάλινο ρολόι με μεγάλη κορώνα. Η διάμετρός του είναι 47.5mm. Κάποιος θα πει "και τι έγινε; έτσι έβγαιναν παλιά οι πιλότοι". Σωστά αλλά οι μεγάλοι πιλότοι κατά τη διάρκεια της πτήσης έμπαιναν στο μηρό σαν ένα όργανο πτήσης και όχι στο χέρι.

Μηχανή του ρολογιού είναι η νέα column-wheel, αυτόματη L789 που βασίζεται στην ETA A08.L21. Λειτουργεί με 28,800 vph και προσφέρει 54 ώρες power reserve. Το ρολόι προσφέρει λειτουργία χρονογράφου αλλά δυστυχώς (;) μετράει μόνο μέχρι ένα λεπτό με τον κεντρικό δείκτη. Το υποκαντράν στο "9" έχει τα μικρά δευτερόλεπτα του ρολογιού. 'Ολη η λειτουργία του χρονογράφου (ξεκίνα-σταμάτησε-μηδένισε) γίνεται από το κουμπάκι που υπάρχει στην κορώνα. Από εκεί έρχεται και το Single Push-Piece Chronograph στο όνομά του ρολογιού.

Η Longines θα κυκλοφορήσει τα ρολόγια με μαύρο ή λευκό καντράν, στο πίσω μέρος θα υπάρχει ένας αριθμός, μοναδικός για κάθε ρολόι και η τιμή θα είναι $4.800.