Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Maurice de Mauriac L1 By Designer Fabian Schwaerzler





Μια εταιρεία ρολογιών με έδρα τη Ζυρίχη και ένας βραβευμένος σχεδιαστής επίπλων -που επίσης εργάζεται στη Ζυρίχη- βρίσκονται πίσω από το L1

Ο Fabian Schwaerzler σχεδιάζει έπιπλα που διακρίνονται από την αυστηρή απουσία κάθε περιττού στοιχείου. Το ίδιο έκανε και με το νέο ρολόι της Maurice de Mauriac όπου έδωσε προσοχή στην απλότητα και τη λειτουργικότητα. Αυτό είναι το πρώτο ρολόι που σχεδιάζει ο Schwaerzler. Η κάσα του είναι ατσάλινη -"βουρτσισμένη"- με διάμετρο 39mm. Το τζάμι είναι  κρύσταλλο sapphire με αντι-αντανακλαστική επίστρωση και στις δυο πλευρές.
Κάτι που είναι ασυνήθιστο για ρολόι σχεδιαστή είναι η επιλογή της αυτόματης μηχανής ETA-2824. Λέω ασυνήθιστο επειδή τις περισσότερες φορές τέτοια ρολόγια έχουν μηχανές quartz, αφού οι υποψήφιοι αγοραστές ενδιαφέρονται περισσότερο για το σχέδιο της κάσας και του καντράν. Για την 2824 δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Τόσα χρόνια έχει αποδείξει ότι είναι μια από τις καλύτερες και μάλιστα εδώ διαβάζουμε ότι είναι της ΕΤΑ και όχι κλώνος της (Sellita SW200).

Το L1 παρουσιάστηκε στη Baselworld 2014 και η τιμή του θα είναι 2,300 CHF (ελβετικά φράγκα). 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου