Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Christophe Claret Margot







"Οι γυναίκες δεν ενδιαφέρονται για μηχανικά ρολόγια. Πόσο μάλλον για πολυπλοκότητες". Το έχουμε ακούσει οι περισσότεροι. Σίγουρα θα το έχει ακούσει και ο Christophe Claret, αλλά από ότι φαίνεται μάλλον δεν πείστηκε και αποφάσισε να παρουσιάσει ένα ρολόι με πολυπλοκότητα που ενδιαφέρει κυρίως τις γυναίκες. Το Christophe Claret Margot είναι εδώ και αυτό που προσφέρει είναι μια μαργαρίτα στο καντράν που απαντάει, με μηχανικό τρόπο, στη ρομαντική ερώτηση "Με αγαπάει-Δε με αγαπάει". Πως το πετυχαίνει; Απλά πατώντας το κουμπί στο "2" πέφτουν ένα ή δυο πέταλα της μαργαρίτας στο κέντρο του καντράν. Ταυτόχρονα κάτω από τη μαργαρίτα εμφανίζεται -τυχαία- μια φράση που δείχνει το βαθμό της αγάπης ή την αδιαφορία (Υπάρχουν 12 φράσεις, συνολικά). 

Αν και γυναικείο το Margot είναι μεγάλο, με διάμετρο 42.5 mm και πάχος 14.52 mm. Οι κάσες είναι φτιαγμένες από λευκό ή κόκκινο χρυσό 18Κ. Πέρα από την επιλογή του μετάλλου υπάρχουν διαφορές και στον αριθμό των πολύτιμων λίθων που κοσμούν το ρολόι. Οι τιμές θα είναι από 198,000 Swiss Francs (με διαμάντια 3 καρατιών) και 278,000 Swiss Francs (με διαμάντια 5.2 καρατιών). Κάθε έκδοση θα κυκλοφορήσει σε 20 αντίτυπα.     

Ένα ρολόι με τόσο μοναδικές πολυπλοκότητες απαιτεί και μια μοναδική μηχανή. Η Christophe Claret χρησιμοποίησε την in-house (και στη σχεδίαση και την κατασκευή) Caliber EMT17 automatic movement που λειτουργεί στα 4Hz και προσφέρει 72 ώρες power reserve. Για την κατασκευή της χρειάζονται 731 κομμάτια.

Περισσότερα στο site της εταιρείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου