Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

ARCHIMEDE Pilot 39 Bronze / 39H Bronze

Το κρατέρωμα (κοινώς μπρούντζος ή μπρούτζος) είναι κράμα χαλκούκασσίτερου. Είναι το παλαιότερο κράμα που έφτιαξε ο άνθρωπος (γύρω στο 4000 π.Χ.) και έδωσε τη δυνατότητα να κατασκευαστούν όπλα και εργαλεία που ήταν ανθεκτικότερα και σκληρότερα από οτιδήποτε είχε εμφανιστεί μέχρι τότε.




Tα τελευταία χρόνια πολλές εταιρείες παρουσιάζουν ρολόγια με κάσες από μπρούτζο, και ανάμεσα τους και η Γερμανική εταιρεία ARCHIMEDE του Thomas Ickler. Η οικογένεια Ickler φτιάχνει κάσες ρολογιών, με το όνομα της, από το 1924. Σήμερα η εταιρεία διοικείται από την τρίτη γενιά, τον Thomas Ickler.
Δυο πράγματα πρέπει να ξέρουμε για την ARCHIMEDE. Από το σχεδιασμό μέχρι το τελευταίο στάδιο της παραγωγής της κάθε κάσας, όλα γίνονται στο Pforzheim της Γερμανίας. Και το σημαντικότερο, ρολόγια της έχουν βραβευθεί στην κατηγορία της τιμής τους.

ARCHIMEDE Pilot Chronograph is the flagship of the ARCHIMEDE brand: winning 1st place in Focus magazine's Golden Unruh awards in the under 1000 EUR category in 2008 and 3rd place in 2009.

Μια από τις τελευταίες δημιουργίες της ARCHIMEDE, είναι το PILOT 39 BRONZE AUTOMATIC. Στην πραγματικότητα είναι μια μικρότερη έκδοση του παλαιότερου μοντέλου με κάσα από μπρούντζο και διάμετρο 42mm.

Γιατί να προτιμήσει κάποιος ρολόι με μπρούτζινη κάσα και όχι τα πιο συνηθισμένα ατσάλινα; Επειδή είναι διαφορετικά και επειδή η επιφάνεια του μπρούντζου οξειδώνεται και σχηματίζει μια φυσική «πατίνα». Αυτή η επιφανειακή οξείδωση, προστατεύει το μέταλλο από περαιτέρω διάβρωση. Ο μπρούντζος είναι ιδιαίτερα ανθεκτικός στη διάβρωση από το θαλασσινό νερό και δεν μαγνητίζεται.

Για τα ARCHIMEDE Pilot 39 Bronze και 39H Bronze χρησιμοποιήθηκε το κράμα CuSn8 με 92% χαλκό και 8% κασσίτερο. Η διάμετρος τους είναι 39 mm και το πάχος τους 9.9 mm. Το τζάμι είναι κρύσταλλο sapphire.

Μηχανή είναι η ελβετική Eta 2824-2.

Περισσότερες πληροφορίες και παραγγελίες στο site της εταιρείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου