Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Christophe Claret Margot







"Οι γυναίκες δεν ενδιαφέρονται για μηχανικά ρολόγια. Πόσο μάλλον για πολυπλοκότητες". Το έχουμε ακούσει οι περισσότεροι. Σίγουρα θα το έχει ακούσει και ο Christophe Claret, αλλά από ότι φαίνεται μάλλον δεν πείστηκε και αποφάσισε να παρουσιάσει ένα ρολόι με πολυπλοκότητα που ενδιαφέρει κυρίως τις γυναίκες. Το Christophe Claret Margot είναι εδώ και αυτό που προσφέρει είναι μια μαργαρίτα στο καντράν που απαντάει, με μηχανικό τρόπο, στη ρομαντική ερώτηση "Με αγαπάει-Δε με αγαπάει". Πως το πετυχαίνει; Απλά πατώντας το κουμπί στο "2" πέφτουν ένα ή δυο πέταλα της μαργαρίτας στο κέντρο του καντράν. Ταυτόχρονα κάτω από τη μαργαρίτα εμφανίζεται -τυχαία- μια φράση που δείχνει το βαθμό της αγάπης ή την αδιαφορία (Υπάρχουν 12 φράσεις, συνολικά). 

Αν και γυναικείο το Margot είναι μεγάλο, με διάμετρο 42.5 mm και πάχος 14.52 mm. Οι κάσες είναι φτιαγμένες από λευκό ή κόκκινο χρυσό 18Κ. Πέρα από την επιλογή του μετάλλου υπάρχουν διαφορές και στον αριθμό των πολύτιμων λίθων που κοσμούν το ρολόι. Οι τιμές θα είναι από 198,000 Swiss Francs (με διαμάντια 3 καρατιών) και 278,000 Swiss Francs (με διαμάντια 5.2 καρατιών). Κάθε έκδοση θα κυκλοφορήσει σε 20 αντίτυπα.     

Ένα ρολόι με τόσο μοναδικές πολυπλοκότητες απαιτεί και μια μοναδική μηχανή. Η Christophe Claret χρησιμοποίησε την in-house (και στη σχεδίαση και την κατασκευή) Caliber EMT17 automatic movement που λειτουργεί στα 4Hz και προσφέρει 72 ώρες power reserve. Για την κατασκευή της χρειάζονται 731 κομμάτια.

Περισσότερα στο site της εταιρείας.

Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Oris Artelier Jumping Hour




Το τελευταίο ρολόι στη σειρά Artelier της Oris είναι το Artelier Jumping Hour που αντί για κεντρικό δείκτη ωρών έχει ένα παράθυρο στο "12" και δείχνει την ώρα ψηφιακά. Για να το πετύχει αυτό η εταιρεία προχώρησε σε τροποποίηση της Sellita SW300 και δημιούργησε την Oris 917. Η μηχανή έχει τον τυπικό κόκκινο ρότορα της Oris, όπως βλέπουμε από το διάφανο πίσω καπάκι.

Η κάσα είναι ατσάλινη με διάμετρο 40.50 mm. Το καντράν είναι ασημί guilloche, ενώ δείκτες και ενδείξεις είναι φτιαγμένοι από νικέλιο.

Το καμπυλωτό τζάμι είναι κρύσταλλο sapphire.

Η υδατο-στεγανότητα του ρολογιού είναι 5 bars.

H τιμή του ρολογιού είναι CHF 4,100.00 και ο κωδικός του είναι 917 7702 4051 LS, Ø.


Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Maurice de Mauriac L1 By Designer Fabian Schwaerzler





Μια εταιρεία ρολογιών με έδρα τη Ζυρίχη και ένας βραβευμένος σχεδιαστής επίπλων -που επίσης εργάζεται στη Ζυρίχη- βρίσκονται πίσω από το L1

Ο Fabian Schwaerzler σχεδιάζει έπιπλα που διακρίνονται από την αυστηρή απουσία κάθε περιττού στοιχείου. Το ίδιο έκανε και με το νέο ρολόι της Maurice de Mauriac όπου έδωσε προσοχή στην απλότητα και τη λειτουργικότητα. Αυτό είναι το πρώτο ρολόι που σχεδιάζει ο Schwaerzler. Η κάσα του είναι ατσάλινη -"βουρτσισμένη"- με διάμετρο 39mm. Το τζάμι είναι  κρύσταλλο sapphire με αντι-αντανακλαστική επίστρωση και στις δυο πλευρές.
Κάτι που είναι ασυνήθιστο για ρολόι σχεδιαστή είναι η επιλογή της αυτόματης μηχανής ETA-2824. Λέω ασυνήθιστο επειδή τις περισσότερες φορές τέτοια ρολόγια έχουν μηχανές quartz, αφού οι υποψήφιοι αγοραστές ενδιαφέρονται περισσότερο για το σχέδιο της κάσας και του καντράν. Για την 2824 δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Τόσα χρόνια έχει αποδείξει ότι είναι μια από τις καλύτερες και μάλιστα εδώ διαβάζουμε ότι είναι της ΕΤΑ και όχι κλώνος της (Sellita SW200).

Το L1 παρουσιάστηκε στη Baselworld 2014 και η τιμή του θα είναι 2,300 CHF (ελβετικά φράγκα). 


Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

ARCHIMEDE Pilot 39 Bronze / 39H Bronze

Το κρατέρωμα (κοινώς μπρούντζος ή μπρούτζος) είναι κράμα χαλκούκασσίτερου. Είναι το παλαιότερο κράμα που έφτιαξε ο άνθρωπος (γύρω στο 4000 π.Χ.) και έδωσε τη δυνατότητα να κατασκευαστούν όπλα και εργαλεία που ήταν ανθεκτικότερα και σκληρότερα από οτιδήποτε είχε εμφανιστεί μέχρι τότε.




Tα τελευταία χρόνια πολλές εταιρείες παρουσιάζουν ρολόγια με κάσες από μπρούτζο, και ανάμεσα τους και η Γερμανική εταιρεία ARCHIMEDE του Thomas Ickler. Η οικογένεια Ickler φτιάχνει κάσες ρολογιών, με το όνομα της, από το 1924. Σήμερα η εταιρεία διοικείται από την τρίτη γενιά, τον Thomas Ickler.
Δυο πράγματα πρέπει να ξέρουμε για την ARCHIMEDE. Από το σχεδιασμό μέχρι το τελευταίο στάδιο της παραγωγής της κάθε κάσας, όλα γίνονται στο Pforzheim της Γερμανίας. Και το σημαντικότερο, ρολόγια της έχουν βραβευθεί στην κατηγορία της τιμής τους.

ARCHIMEDE Pilot Chronograph is the flagship of the ARCHIMEDE brand: winning 1st place in Focus magazine's Golden Unruh awards in the under 1000 EUR category in 2008 and 3rd place in 2009.

Μια από τις τελευταίες δημιουργίες της ARCHIMEDE, είναι το PILOT 39 BRONZE AUTOMATIC. Στην πραγματικότητα είναι μια μικρότερη έκδοση του παλαιότερου μοντέλου με κάσα από μπρούντζο και διάμετρο 42mm.

Γιατί να προτιμήσει κάποιος ρολόι με μπρούτζινη κάσα και όχι τα πιο συνηθισμένα ατσάλινα; Επειδή είναι διαφορετικά και επειδή η επιφάνεια του μπρούντζου οξειδώνεται και σχηματίζει μια φυσική «πατίνα». Αυτή η επιφανειακή οξείδωση, προστατεύει το μέταλλο από περαιτέρω διάβρωση. Ο μπρούντζος είναι ιδιαίτερα ανθεκτικός στη διάβρωση από το θαλασσινό νερό και δεν μαγνητίζεται.

Για τα ARCHIMEDE Pilot 39 Bronze και 39H Bronze χρησιμοποιήθηκε το κράμα CuSn8 με 92% χαλκό και 8% κασσίτερο. Η διάμετρος τους είναι 39 mm και το πάχος τους 9.9 mm. Το τζάμι είναι κρύσταλλο sapphire.

Μηχανή είναι η ελβετική Eta 2824-2.

Περισσότερες πληροφορίες και παραγγελίες στο site της εταιρείας.

Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Victorinox Swiss Army - Infantry GMT


Αυτό το ρολόι είναι λιτό, έχει μηχανή quartz -την Swiss Made Ronda 515 quartz movement- για να μην χρειάζεται και κάποια ιδιαίτερη φροντίδα- και προσφέρει την ένδειξη και μιας δεύτερης χρονικής ζώνης. Φτιάχτηκε για να είναι βολικό σε ανθρώπους που ταξιδεύουν συχνά σε μακρινούς προορισμούς.

Η κάσα είναι ατσάλινη, γυαλισμένη και έχει διάμετρο 40 mm. To τζάμι είναι κρύσταλλο sapphire, ανθεκτικό στις γρατσουνιές και έχει τριπλή αντι-αντανακλαστική επίστρωση.

Η στεφάνη έχει αρίθμηση μέχρι το 24 και σε συνδυασμό με τον τέταρτο κόκκινο δείκτη μας επιτρέπει να γνωρίζουμε την ώρα σε κάποια δεύτερη περιοχή.

Η λιτή κάσα, το λακαριστό (Lacquered dark grey) σκούρο γκρι καντράν, η γραμματοσειρά (inspired by old typewriter fonts) και το χρώμα των αριθμών θυμίζουν παλιό στρατιωτικό ρολόι.

Έχουμε τη δυνατότητα να το αγοράσουμε με δερμάτινο καφέ λουράκι ή με ατσάλινο mesh bracelet, σαν αυτό της φωτογραφίας. Αυτό το είδος  bracelet τα λέγεται και Milanese-style.

Το Infantry GMT έχει υδατο-στεγανότητα 10 ATM (100 μέτρα / 330 feet).  



Jaeger-LeCoultre Geophysic® 1958

Με την ονομασία Διεθνές Γεωφυσικό Έτος (αγγλ. International Geophysical Year, IGY), φέρεται μία συγκεκριμένη χρονική περίοδος, διάρκειας 18 μηνών, από την 1η Ιουλίου1957 μέχρι 31 Δεκεμβρίου 1958 η οποία ορίστηκε από το Διεθνές Συμβούλιο Επιστημονικών Ενώσεων, (International Council for Science) ως βάση διεθνούς συμφωνίας για διεθνείς επιστημονικές έρευνες στην Ανταρκτική. - wikipedia

Εκείνη τη χρονιά -1958- η Jaeger-LeCoultre παρουσίασε το πολύ σημαντικό Geophysic® chronometer, που με το λιτό του σχέδιο και την μηχανή του, την 478BWSbr θεωρήθηκε σύμβολο ακρίβειας και αξιοπιστίας. Η μηχανή προήλθε από στρατιωτικά ρολόγια και είχε πάνω της την κορυφαία τεχνολογία εκείνης της εποχής (stop second για ακρίβεια της ρύθμισης της ώρας, glucydur balance για να μην επηρεάζεται από τις μεταβολές της θερμοκρασίας, shock absorber για προστασία από κραδασμούς, "swan neck" για ρύθμιση της χρονομετρίας και εσωτερική κάσα από μαλακό σίδερο για προστασία από μαγνητισμό).

Jaeger-LeCoultre Geophysic® 1958 Stainless Steel

Jaeger-LeCoultre Geophysic® 1958 Pink Gold

Jaeger-LeCoultre Geophysic® 1958 Platinum, Boutique Edition

Για το 2014, η Jaeger-LeCoultre παρουσιάζει ένα ρολόι που έχει σαν πηγή έμπνευσης το αρχικό Geophysic®. Το σημερινό μοντέλο έχει λίγο μεγαλύτερη διάμετρο, τα 35mm έγιναν 38.5mm ενώ μηχανή είναι η Jaeger-LeCoultre Calibre 898/1, μια από τις πιο ακριβείς και αξιόπιστες in-house αυτόματες μηχανές σήμερα. Ότι ήταν η 478BWSbr στην εποχή της.

Η Calibre 898/1 λειτουργεί με 28,800 vph, και έχει 43 ώρες power reserve, 202 κομμάτια και  29 jewels. Το πάχος της είναι 3.30 mm. Όπως γίνεται με όλα τα ρολόγια της εταιρείας και το συγκεκριμένο τεστάρεται για 1000 ώρες, για να πιστοποιηθεί η ακρίβεια και η σταθερότητά του. Τα τεστ γίνονται σε ολοκληρωμένο το ρολόι, με την μηχανή τοποθετημένη στην κάσα. Επίσης τεστάρεται σε έξι θέσεις και όχι σε τέσσερις όπως κάνει ο COSC, o οποίος τεστάρει μόνο τις μηχανές. Η Jaeger εγγυάται ότι το Geophysic 1958 έχει ακρίβεια από -1 ως +4 δευτερόλεπτα την ημέρα. Η ακρίβεια που απαιτεί ο COSC για να δώσει σε μια μηχανή την πιστοποίηση χρονογράφου είναι από −4 μέχρι +6 δευτερόλεπτα την ημέρα.

Το Jaeger-LeCoultre Geophysic® 1958 θα κυκλοφορήσει σε τρεις εκδόσεις. 
Την ατσάλινη με κωδικό Q8008520 (περιορισμένη έκδοση 800 ρολογιών). Την χρυσή (18 ct pink gold version) με κωδικό Q8002520 (περιορισμένη έκδοση 300 ρολογιών). Τέλος υπάρχει και η έκδοση Platinum που θα κυκλοφορήσει σε 58 κομμάτια, θα υπάρχει αποκλειστικά στις Jaeger LeCoultre boutiques και έχει κωδικό Q800652j.






Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Chronoswiss - Sirius Retrograde Day




Tο Sirius Retrograde Day της Chronoswiss παρουσιάστηκε στη Baselworld 2014 και ξεχωρίζει από το διπλό παράθυρο για την ημερομηνία (big date) και τη retrograde ένδειξη της ημέρας.

Η κάσα είναι χρυσή με διάμετρο 40 mm και πάχος 10,12 mm.

Μηχανή είναι η αυτόματη Caliber C. 286, με 22 jewels, 28,800 vph και 42 ώρες power reserve.

Μπορούμε να διαλέξουμε ανάμεσα σε δυο καντράν, το σκούρο γκρι (κωδ. CH 8121 R ds) ή το πιο ανοιχτό, σε απόχρωση "τερακότα" (κωδ. CH 8121 R cp). Οι δείκτες είναι επιχρυσωμένοι και το σχέδιο τους ονομάζεται "Feuille".


Tο Sirius Retrograde Day προσφέρει υδατο-στεγανότητα 30 μέτρων και πωλείται με δερμάτινο Louisiana crocodile λουράκι.


Hublot Tour Auto 2014 Classic Fusion Chrono


Το Tour Auto Optic 2000 είναι ο διασημότερος αγώνας κλασικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη. Για το 2014 η Hublot είναι επίσημος συνεργάτης της διοργάνωσης και παρουσιάζει το Tour Auto 2014 Classic Fusion Chrono, σε περιορισμένη έκδοση 100 αριθμημένων ρολογιών.

Η κάσα του ρολογιού φτιάχνεται από κράμα τιτανίου για να είναι ελαφρύ και ανθεκτικό στη διάβρωση. Φοράει την αυτόματη HUB1143 mechanical Chronograph movement με 280 κομμάτια, 59 jewels, 28,600 vibrations/hour και 42 ώρες power reserve.

Περισσότερα στο site της hublot.

Longines Heritage 1935



Ένα πολύ όμορφο ρολόι -που έβγαζε η Longines για την αεροπορία της Τσεχοσλοβακίας τις δεκαετίες 1930' και 1940' μπορούμε να αποκτήσουμε σε "επανέκδοση" του 2014

Το Longines Heritage 1935 L2.794.4.53.0 κρατάει σχεδόν όλα τα στοιχεία που είχε ο πρόγονος του. Την τετράγωνη-cushion κάσα, μεγαλύτερη κατά 1 mm. Οι δείκτες (cathedral-style hands ονομάζεται αυτό το σχέδιο) η στεφάνη (fluted bezel) και ο δακτύλιος (railroad minutes track) για την μέτρηση των λεπτών υπάρχουν και στο νέο ρολόι.

Δυο μικρές διαφορές είναι η ένδειξη ημερομηνίας στο νέο μοντέλο και το γεγονός ότι το παλιό είχε περιστρεφόμενη στεφάνη.

Μια ωραία παρουσίαση του original ρολογιού  υπάρχει εδώ.

Το Longines Heritage 1935 φοράει την Caliber L651 που είναι -στην πραγματικότητα- η ETA 2895/2.

Η κάσα είναι ατσάλινη και η τιμή του υπολογίζεται να είναι $2,300.

Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Sinn U1000 B (EZM 6)




To U1000 B EZM 6 diving chronograph, είναι μια ειδική, περιορισμένη έκδοση της Sinn και θα είναι διαθέσιμο -για παραγγελία- μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2014. 

Το ρολόι φτιάχνεται με το ίδιο ατσάλι που χρησιμοποιείται στο εξωτερικό περίβλημα των Γερμανικών Υποβρυχίων και εμφανισιακά ξεχωρίζει από το ματ μπλε (matte blue electroplated dial) καντράν. Αυτός ο χάλυβας δεν έχει μαγνητικές ιδιότητες (amagnetic).

Σύμφωνα με τη Sinn, το U1000 B EZM 6 ξεχωρίζει από τις τεχνολογίες με τις οποίες είναι προικισμένο. Στην κάσα έχει χρησιμοποιηθεί η  TEGIMENT Technology για μεγάλη αντοχή σε γρατσουνιές. Η Ar-Dehumidifying Technology (ας την πούμε τεχνολογία αφύγρανσης) λύνει ένα βασικό πρόβλημα των μηχανικών ρολογιών. Τη γήρανση των λαδιών εξαιτίας της υγρασίας του αέρα στο εσωτερικό τους. Με το ρολόι προστατευμένο από εσωτερική υγρασία αποφεύγεται και το θόλωμα του κρυστάλλου. Στη στεφάνη υπάρχει το σύστημα Captive Safety Diver's Bezel για να μην υπάρχει "κατά λάθος" περιστροφή της. Το U1000 B EZM 6 λειτουργεί κανονικά και σε ακραίες θερμοκρασίες ( από τους –45 °C μέχρι τους +80°C).

Σε ένα καταδυτικό ρολόι το πρώτο που μας ενδιαφέρει είναι η υδατο-στεγανότητα. Εδώ τα 1,000 μέτρα (100 bar) κάτι ου πιστοποιείται από τον DNV GL.

Το U1000 B EZM 6 είναι αρκετά μεγάλο ρολόι με διάμετρο 44 mm και πάχος 18 mm. Το βάρος του είναι 135 γραμμάρια.

Τελευταία αφήσαμε τη μηχανή, που είναι η SINN Movement SZ02. Πρόκειται για τροποποιημένη Valjoux 7750 και η μεγάλη διαφορά είναι ότι ο χρονογράφος μετράει 60 λεπτά και όχι 30, όπως κάνει η Valjoux.

Η τιμή του ρολογιού είναι 3750.00 € και πωλείται στο site της SINN.


Jaquet Droz Paillonne Enameling





Μια παλιά τεχνική, που ονομάζεται Paillonné Enameling και χρησιμοποιήθηκε κυρίως τον 18ο αιώνα για την κατασκευή καντράν με υψηλά επίπεδα διακόσμησης, χρησιμοποίησε η Jaquet Droz στην κατασκευή τριών νέων μοντέλων. Τα μοντέλα είναι ένα ρολόι τσέπης με διάμετρο 50 mm, ένα ρολόι χειρός με διάμετρο 39 mm (Petite Heure Minute) και ένα ακόμα ρολόι χειρός με διάμετρο 43 mm και μεγάλο υποκαντράν δευτερολέπτων (Grande Seconde).

Στην τεχνική paillonné enameling λεπτά στρώματα χρωματιστού σμάλτου, εναλλάσσονται με λεπτά στρώματα πολύτιμων μετάλλων όπως το ασήμι και ο χρυσός. Όταν "ψηθούν" μαζί σε θερμοκρασίες που φτάνουν τους 1000 °C, δημιουργούν ένα καντράν με φωτεινά και ζωηρά χρώματα κάτω από το ημιδιαφανές σμάλτο.

Το Jaquet Droz The Pocket Watch Paillonné (ref. number J080033040) έχει κάσα από κόκκινο χρυσό με διάμετρο 50 mm. Θα κυκλοφορήσει σε 8, αριθμημένα κομμάτια. Φοράει την κουρδιστή Jaquet Droz 2615, με 40 ώρες power reserve και 21,600 vph.

Το Jaquet Droz Petite Heure Minute Paillonné (ref. number J005013240) έχει επίσης χρυσή κάσα -με διάμετρο 39 mm- και θα κυκλοφορήσει επίσης σε 8, αριθμημένα κομμάτια. Φοράει την αυτόματη Jaquet Droz 2653 με δυο βαρέλια (double barrel) και oscillating weight από λευκό χρυσό 22 καρατίων. Έχει 30 jewels, χτυπάει με 28,800 v.p.h, και προσφέρει 68 ώρες power reserve.

Τέλος, υπάρχει και το Jaquet Droz Grande Seconde Paillonné (ref. number J003033391), με χρυσή κάσα που έχει διάμετρο 43 mm και φοράει την αυτόματη Jaquet Droz 2663 με δυο βαρέλια (double barrel) και oscillating weight από λευκό χρυσό 22 καρατίων. Η μηχανή λειτουργεί 28,800 v.p.h, και προσφέρει 68 ώρες power reserve. Και αυτό θα κυκλοφορήσει σε 8, αριθμημένα κομμάτια.

 


Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Zenith El Primero Lightweight Spindrift 2



H Zenith, είναι επίσημος χρονομέτρης των αγώνων με σκάφη Spindrift Racing, και παρουσιάζει μια ειδική έκδοση του El Primero το Lightweight Spindrift 2 σε περιορισμένη έκδοση 250, αριθμημένων ρολογιών.

Όπως φαίνεται και από το όνομα του μοντέλου, το Zenith El Primero Lightweight Spindrift 2 είναι ένα ρολόι ελαφρύτερο από τα "αδέρφια του".  Τμήματα της μηχανής (movement bridges) κατασκευάζονται από τιτάνιο και η κάσα  κατασκευάζεται από ανθρακονήματα.

Η διάμετρος του ρολογιού είναι 45 mm και το πάχος του 13,20 mm. Μηχανή είναι η El Primero 400B automatic titanium με 328 κομμάτια και 31 jewels.Χτυπάει με 36,000 vph και προσφέρει 50 ώρες power reserve.


Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Louis Moinet Dragon Tourbillon Limited Edition


Ο μύθος του κινεζικού δράκου έδωσε έμπνευση στη Louis Moinet, για τη δημιουργία του Dragon Tourbillon Limited Edition. Το ρολόι απεικονίζει ένα αρχαίο πλάσμα της θάλασσας, το Mosasaur (from Latin Mosa meaning the 'Meuse river', and Greek σαύρος sauros meaning 'lizard' - wikipedia) που εξαφανίστηκε στα τέλη της Κρητιδικής περιόδου.

Απολιθωμένα δόντια Mosasaurus ανακαλύφθηκαν για πρώτη φορά στο Μάαστριχτ το 1764.

Το ρολόι της Louis Moinet θα κυκλοφορήσει σε μόλις δώδεκα κομμάτια. Η κάσα του είναι χρυσή (18-carat pink gold) και έχει διάμετρο 47 mm . Η πίσω πλευρά είναι sapphire crystal για να βλέπουμε την αποκλειστική , κουρδιστή μηχανή που διαθέτει tourbillon. Χτυπάει με 21,600 vph και προσφέρει 72 ώρες power reserve.

Η τιμή του υπολογίζεται στα € 229,000.




Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Omega De Ville Trésor



Τη 1955, η Ωmega, είχε παρουσιάσει ένα ρολόι με το ίδιο όνομα, Omega De Ville Trésor, και το μοντέλο του 2014 το θυμίζει πολύ. Το ρολόι είναι λεπτό, με vintage αισθητική και διαθέτει μια σύγχρονη αλλά κουρδιστή (manually wound) μηχανή.

Το De Ville Trésor έχει ασημί opaline καντράν με σχέδιο “clous de Paris”. 

Η κάσα έχει διάμετρο 40 mm και κατασκευάζεται από λευκό χρυσό 18Κ, από κίτρινο χρυσό 18Κ ή από το κράμα 18K Sedna™ gold.

Η κουρδιστή Master Co-Axial calibre 8511 είναι  ότι πιο καινούριο έχει παρουσιάσει η εταιρεία με Si14 silicon balance spring και Co-Axial escapement. Επίσης, διαθέτει μεγάλη αντι-μαγνητική αντοχή που ξεπερνά τα 15,000 gauss.

Ανάλογα με το υλικό της κάσας οι τιμές θα είναι από US$14,200 μέχρι US$15,400 (για τα ρολόγια από λευκό χρυσό).

Περισσότερες πληροφορίες στο omegawatches.com.

Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

NOMOS Metro Datum Gangreserve


caliber DUW 4401


Η Γερμανική NOMOS παρουσιάζει στη Baselworld, το Metro Datum Gangreserve με γερμανική κουρδιστή μηχανή, την in-house DUW 4401. Η μηχανή έχει ένδειξη ημέρας και ένδειξη του power reserve, 23 jewels και είναι ρυθμισμένη σε 6 θέσεις (fine adjustment in six positions). Η αυτονομία της φτάνει τις 42 ώρες.

Η κάσα ρου ρολογιού είναι μικρή, μόλις 37 mm, όπως μικρό είναι και το ύψος του που φτάνει τα 7.65 mm.

Τα χρώματα που υπάρχουν στο καντράν είναι το άσπρο, το πράσινο (mint green) και το κόκκινο. Το ρολόι σχεδιάστηκε από τον Mark Braun που που εργάζεται στο Βερολίνο.

Το Metro Datum Gangreserve υπάρχει στο on-line κατάστημα της nomos και κοστίζει 2600 EUR.

Breitling Bentley GMT Light Body B04





To Breitling Bentley GMT Light Body B04 κατασκευάζεται από τιτάνιο (titanium) για να είναι ελαφρύ και κομψό. Φοράει την in-house caliber B04, που χτυπάει με 28,800 vph και προσφέρει 70 ώρες power reserve.  Η μηχανή διαθέτει πιστοποίηση COSC. Αυτό που προσφέρει το ρολόι είναι ένας χρονογράφος με επιπλέον την ένδειξη και δεύτερης χρονικής ζώνης. Ότι χρειάζεται κάποιος που του αρέσουν τα μεγάλα ταξίδια.

Η κάσα του ρολογιού έχει διάμετρο 49 mm. Κάτι που προσέχουμε αμέσως είναι η εσωτερικός περιστρεφόμενος δακτύλιος με τα ονόματα 24 πόλεων. Κάθε μια αντιστοιχεί και σε μια χρονική ζώνη. Η στεφάνη θυμίζει τις γρίλιες (Bentley radiator grilles) στα αυτοκίνητα της εταιρείας, κάτι που το έχουμε ξαναδεί στα Breitling Bentley.

Το Breitling Bentley GMT Light Body B04 προσφέρει υδατο-στεγανότητα 100 μέτρων.

Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Grand Seiko mechanical Hi-beat 36,000 GMT

Καινούρια μηχανή από τη Seiko Watch Corporation, η Caliber 9S86, που είναι η πρώτη  hi-beat GMT που φτιάχνει η εταιρεία.

Η μηχανή βασίζεται στην hi-beat caliber 9S85 η οποία πρωτο-παρουσιάστηκε το 2009, και θεωρείται η κορυφαία μηχανή που χρησιμοποιείται στα σημερινά Grand Seiko. Στη νέα μηχανή έχει προστεθεί ο τέταρτος GMT δείκτης και η δυνατότητα εύκολης ρύθμισης των ωρών.

SBGJ005


The titanium oscillating weight carries the Grand Seiko emblem

Σύμφωνα με τη Seiko, η νέα μηχανή και το ρολόι στο οποίο χρησιμοποιείται -το SBGJ005 Hi-beat 36,000 GMT Limited Edition- είναι η κορυφαίες δημιουργίες της για το 2014 .

Η ακρίβεια της μηχανής κυμαίνεται από +5 μέχρι -3 δευτερόλεπτα τη μέρα και το power reserve της είναι 55 ώρες. 

Η κάσα του ρολογιού θυμίζει το σχέδιο του 44GS, που παρουσιάστηκε στη Baselworld 2013.

Θα κυκλοφορήσουν 600 SBGJ005 Limited Edition αλλά για όποιον θέλει ρολόι με την 9S86 υπάρχουν και οι μη περιορισμένες εκδόσεις SBGJ001 και SBGJ003.

Περισσότερα εδώ: seikowatches.com

JeanRichard The Arsenal Terrascope and The Arsenal Aeroscope Special Editions

H JeanRichard και η ποδοσφαιρική ομάδα Arsenal, ανακοίνωσαν πριν λίγο καιρό τη συνεργασία τους και παρουσιάζουν δυο ειδικές εκδόσεις του Terrascope με τα χρώματα και τα εμβλήματα της ομάδας.


JeanRichard The Arsenal Terrascope Special Edition 60500-11-20E-FK6A

Το πρώτο ρολόι είναι το JeanRichard The Arsenal Terrascope Special Edition μια ειδική αλλά "κανονική" έκδοση (όχι περιορισμένη) του διάσημου Terrascope. Το ρολόι έχει ατσάλινη κάσα με διάμετρο 44 mm, γκρι καντράν με κόκκινες λεπτομέρειες και ένα κανόνι πάνω από το "6".  

Μηχανή είναι η αυτόματη JR60, με 28,800 vph και 38 ώρες power reserve. 



JeanRichard The Arsenal Aeroscope Limited Edition 0650-21PH51-FK6A

To δεύτερο ρολόι είναι ο χρονογράφος JeanRichard The Arsenal Aeroscope Limited Edition, που θα κυκλοφορήσει σε 250 αριθμημένα κομμάτια. 

Το μοντέλο έχει κάσα από τιτάνιο (micro beaded and sand blasted black titanium) κόκκινο ανάγλυφο καντράν που θυμίζει κηρήθρα και ένα κανόνι στο "3" που λειτουργεί σαν δείκτης των "μικρών" δευτερολέπτων. 

Μηχανή του ρολογιού είναι η αυτόματη JR66.