Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020

Orient Fineness Ultramatic

Είναι η αγαπημένη μου εταιρεία. Οι λόγοι είναι πολλοί αλλά κυρίως το θράσος της να κάνει πράξη κάθε "παλαβομάρα" που σκέφτηκε (ή σκέφτηκε να αντιγράψει). Και μια από τις πιο περίεργες ιδέες της, ήταν το Orient Fineness Ultramatic με το μονό παράθυρο για ημερομηνία και ημέρα. Δείτε τις φωτογραφίες και θα δείτε τι εννοώ:




 Το βλέπεις και αναρωτιέσαι "πως στο καλό το κατάφεραν"; Πολύ απλά είναι η απάντηση. Ο δίσκος με τις ημέρες είναι τοποθετημένος πάνω από το δίσκο με τις ημερομηνίες.


 
  Όταν κυκλοφόρησε -το 1967- ήταν το ρολόι με την λεπτότερη, αυτόματη, ιαπωνική μηχανή. Η Cal. 3900/3991 είχε πάχος 3,9 mm. Για να λεπτύνει η μηχανή οι ιάπωνες μείωσαν το μέγεθος αρκετών κομματιών της αλλά και την απόσταση μεταξύ των τροχών, σε σχέση με άλλες μηχανές τους. Το αποτέλεσμα ήταν ένα ρολόι με πάχος μόλις 8 mm, και αυτό ήταν κάτι που επιθυμούσαν οι καταναλωτές την περίοδο της κυκλοφορίας του (1967 - 1974). Τότε η μόδα ζητούσε λεπτά dress ρολόγια.


 Για να κρατήσει το ύψος του ρολογιού χαμηλό η orient χρησιμοποίησε μονοκόμματη κάσα χωρίς ξεχωριστό πίσω καπάκι.


 Η μηχανή του ρολογιού είχε 35 jewels και χτυπούσε με 18000bph. Το Power reserve ήταν 38 ώρες. Δεν πρόσφερε κούρδισμα από την κορώνα ούτε hacking.

Οι διαστάσεις της ατσάλινης κάσας ήταν 36 x 37 mm.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου