Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Glashutte Original Senator Chronograph Panorama Date

Τη Glashutte Original Caliber 37 την πρωτοείδαμε στη BaselWorld 2014. Τώρα ήρθε η ώρα να μπει και σε ρολόι και συγκεκριμένα στο Glashutte Original Senator Chronograph Panorama Date. Η αυτόματη μηχανή προσφέρει αρκετές λειτουργίες όπως διπλό παράθυρο ημερομηνίας, ένδειξη power reserve και χρονογράφο με δυνατότητα flyback. Η μηχανή λειτουργεί με 28,800 vph, έχει 70 ώρες power reserve και 65 jewels. O χρονογράφος μετράει ως 30 λεπτά και ως 12 ώρες.

Όπως είπαμε η Caliber 37 ντεμπουτάρει στο Glashutte Original Senator Chronograph Panorama Date, που θα κυκλοφορήσει με χρυσή ή πλατινένια κάσα, 42 mm. Kαι οι δυο εκδόσεις έχουν ασημί καντράν, με ρωμαϊκούς αριθμούς, ταχυμετρική σκάλα και δακτύλιο που θυμίζει ράγες τραίνου (railroad chapter ring).

Το ρολόι έχει υδατοστεγανότητα 50 μέτρων και το πίσω καπάκι του είναι κρύσταλλο sapphire, για να μπορούμε να απολαμβάνουμε την ομορφιά της μηχανής του.

Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Breitling Transocean Chronograph Edition

“Men who have faith in the might liners of the sky will trust the Transocean, for behind every Breitling wristwatch lies the experience of aviation precision.” (Παλιό διαφημιστικό slogan των Breitling Transocean)

Αξιόπιστα, ανθεκτικά στους κραδασμούς, αντι-μαγνητικά, και αδιάβροχα τα Transocean είναι από τα πιο δημοφιλή μοντέλα της Breitling για περισσότερα από 55 χρόνια. Ακόμα και σήμερα, η σειρά είναι εμπνευσμένη από τα αεροπορικά ταξίδια μεγάλων αποστάσεων, που γνώρισαν μεγάλη την εποχή που παρουσιάστηκε το πρώτο Breitling Transocean, το 1958.

Το νέο μοντέλο θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένη έκδοση 2000 ρολογιών, θα έχει ατσάλινη κάσα με διάμετρο 43mm και εμφανισιακά θυμίζει τους υπέροχους χρονογράφους του 50' και του 60'. Δείκτες και ενδείξεις κατασκευάζονται από χρυσό (18-karat gold).

Μηχανή είναι η in-house Breitling Caliber 01, με πιστοποίηση COSC, 28,800 vph και 70 ώρες power reserve. Η μηχανή έχει 47 jewels και στο συγκεκριμένο ρολόι διαθέτει δυο υποκαντράν (bi-compax chronograph layout).

Το ρολόι έχει υδατοστεγανότητα 100 μέτρα.

Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Patek Philippe Multi-Scale Chronograph Reference 5975 For The 175 Anniversary

Για τα 175 χρόνια της, η Patek Philippe, μας παρουσιάζει -σε περιορισμένη έκδοση- το Multi-Scale Chronograph Reference 5975 For The 175 Anniversary. Πρόκειται για ένα πολύ ξεχωριστό ρολόι, το οποίο εκτός από την ένδειξη της ώρας προσφέρει και τη δυνατότητα μέτρησης τριών διαφορετικών πραγμάτων. Μέτρηση καρδιακών παλμών, μέτρηση της ταχύτητας και μέτρηση της απόστασης (χρησιμοποιώντας τη διαφορά της ταχύτητας του φωτός από την ταχύτητα του ήχου). Δηλαδή δεν έχουμε να κάνουμε με έναν τυπικό χρονογράφο και δεν υπάρχουν τα συνηθισμένα υποκαντράν που μετρούν τα λεπτά και τις ώρες.

Θα κυκλοφορήσουν τέσσερις εκδόσεις του ρολογιού, ανάλογα με το υλικά της κάσας και το χρώμα του καντράν. Τρεις θα είναι είναι οι "χρυσές" εκδόσεις (κίτρινος, κόκκινος ή λευκός χρυσός) σε περιορισμένη έκδοση 400 ρολογιών η κάθε μια και με τιμή τα CHF 55,000, και μια θα είναι η πλατινένια σε περιορισμένη έκδοση 100  ρολογιών και τιμή τα CHF 78,000. Η πλατινένια ξεχωρίζει και από το μαύρο καντράν.

Οι διαστάσεις της κάσας είναι 40 mm x 10.25 mm.

To ρολόι φοράει την αυτόματη Caliber CH 28-520  με  21,600 semi-oscillations/hour (3 Hz) και 50 ώρες power reserve. H αποτελείται από 239 κομμάτια.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ 



Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Breitling Chronomat 44 Raven




To πρώτο Chronomat παρουσιάστηκε το 1941 και από τότε -η σειρά- είναι από τις πιο πετυχημένες που έχει η Breitling στους καταλόγους της. Το 2009 η σειρά Chronomat έγινε η πρώτη που φόρεσε την B01 caliber, τη νέα in-house μηχανή της Breitling.

Για το 2014 η Breitling παρουσιάζει το Breitling Chronomat 44 Raven με τη μαύρη κάσα, το μαύρο λαστιχένιο λουράκι  και τις πορτοκαλί ενδείξεις. Η κάσα είναι ατσάλινη και έχει επίστρωση μαύρου PVD. Μηχανή είναι η Breitling Caliber 01 με πιστοποίηση χρονομέτρου από τον COSC. Η μηχανή έχει 70 ώρες power reserve και λειτουργεί με 28,800 vph. Ο χρονογράφος "μετράει" από 1/4 του δευτερολέπτου ενώ υπάρχουν υποκαντράν 30 λεπτών και 12 ωρών.

Το τζάμι του ρολογιού είναι κρύσταλλο sapphire. Τα κουμπιά του χρονογράφου είναι βιδωτά επιτρέποντας στο ρολόι να είναι αδιάβροχο ως τα 200 μέτρα.

Η στεφάνη είναι περιστρεφόμενη, μονής κατεύθυνσης.