Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Bremont Wright Flyer Limited Edition

The Wright Flyer (often retrospectively referred to as Flyer I or 1903 Flyer) was the first successful heavier-than-air powered aircraft, designed and built by the Wright brothers. They flew it four times on December 17, 1903, near Kill Devil Hills, about four miles south of Kitty Hawk, North Carolina, U.S. Today, the airplane is exhibited in the National Air and Space Museum in Washington D.C. - wikipedia.

Στην πρώτη, ελεγχόμενη, μηχανικά προωθούμενη και με μηχανή βαρύτερη από τον αέρα, ανθρώπινη πτήση είναι αφιερωμένο το νέο ρολόι της Bremont το Wright Flyer Limited Edition. Η πτήση έγινε στις 17 Δεκεμβρίου του 1903 και είναι η γνωστή σαν πτήση των αδερφών Wright.


Αν δείτε την φωτογραφία της μηχανής -ανάμεσα στις λέξεις Wright και Flyer, στον ρότορα- υπάρχει ένα κομμάτι από το βαμβακερό ύφασμα, μουσελίνα, που χρησιμοποίησαν οι αδερφοί Wright στα φτερά του αεροπλάνου τους.

Το ρολόι έχει διάμετρο 43 mm και βγαίνει με ατσάλινη, χρυσή ή κάσα από λευκό χρυσό. 300 ρολόγια θα κυκλοφορήσουν στην ατσάλινη έκδοση, 100 στην χρυσή και 50 στην έκδοση με λευκό χρυσό. Το ατσάλινο ξεχωρίζει και από το μαύρο καντράν, ενώ τα χρυσά έχουν λευκό. Τα ρολόγια έχουν πάχος 14 mm. Το τζάμι είναι anti-reflective sapphire crystal.

Μηχανή είναι η in-house αυτόματη BWC/01 με 25 jewels, και 50 ώρες power reserve. H μηχανή λειτουργεί με 28,800 vph. Στα χαρακτηριστικά της είναι το bi-directional winding, το Glucydur balance, το Nivarox balance spring και το Nivaflex 1 mainspring. Σίγουρα είναι τεράστιο βήμα για τη Bremont το γεγονός ότι αφήνει τις μηχανές άλλων κατασκευαστών και παρουσιάζει ρολόγια με τη δική της.

περισσότερα στο bremont.com


Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Frederique Constant Healey GMT 24H Collection


Η Frederique Constant σε συνεργασία με τη βρετανική εταιρεία κατασκευής σπορ αυτοκινήτων Austin Healey, παρουσιάζει το Healey GMT 24H Collection.
Η σειρά μας θυμίζει το Austin Healey-NOJ393, το οποίο πωλήθηκε στο Bonhams το 2011 για το εντυπωσιακό ποσό των £ 843.000. 

Η κάσα των ρολογιών έχει διάμετρο 42 mm. To υλικό από το οποίο φτιάχνεται είναι ο χρυσός (με σοκολατί ή ασημί καντράν) ενώ υπάρχει και ατσάλινη έκδοση (με ασημί καντράν).

Μηχανή είναι η αυτόματη FC-350 GMT, η οποία -όπως λέει και το όνομά της, προσφέρει ένδειξη και δεύτερης χρονικής ζώνης.

Κάθε έκδοση του ρολογιού θα κυκλοφορήσει σε 2.888 αντίτυπα. Οι τιμές ξεκινούν από τα CHF 1,550 (ελβετικά φράγκα).

Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Longines Avigation



Avigation - the science of aerial navigation (ο ορισμός είναι από το freedictionary.com). Σύνθετη λέξη από τα "aviation" και "navigation" που που υπενθυμίζει το σύστημα πλοήγησης των αεροσκαφών και που εφευρέθηκε κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1920.

Ανήκει στη σειρά Heritage και θυμίζει το ρολόι που έφτιαχνε η Longines για τον Βρετανικό στρατό, από το 1949. Όπως και το παλαιό μοντέλο προσφέρει μεγάλη αντιμαγνητική προστασία χάρη στο μαλακό σίδηρο που προστατεύει τη μηχανή από τα μαγνητικά πεδία. Στο καντράν, κάτω από το όνομα της εταιρείας, υπάρχει ένα  broad arrow που παραδοσιακά χρησιμοποιείται στη Μ. Βρετανία για σφραγίσει την περιουσία που ανήκει στο κράτος.

Μηχανή είναι η αυτόματη Caliber L704.2 (βασίζεται στην ETA A07 171), με 48 ώρες power reserve και ένδειξη δεύτερης χρονικής ζώνης.

Η κάσα του ρολογιού είναι ατσάλινη με διάμετρο  44.00 mm και το τζάμι είναι sapphire crystal με στρώματα αντι-αντανακλαστικής επίστρωσης.

Η υδατοστεγανότητα του ρολογιού είναι 30 μέτρα.

περισσότερα εδώ


Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Zenith Star 33 MM

Τρία νέα Zenith Star 33 MM θα δούμε το 2014 και ανάμεσά τους το ZENITH STAR 33 FULL-SET WHITE GOLD REFERENCE 45.1970.681/38.C717 με τα 765 διαμάντια (συνολικά 4.49 cts.) που καλύπτουν όλο το το καντράν, τη κάσα, τη στεφάνη και το κούμπωμα του λουριού.

Φυσικά για τους ωρολογόφιλους πιο σημαντικό από τα διαμάντια και τα ευγενή μέταλλα της κάσας είναι η μηχανή του ρολογιού, στην περίπτωσή μας η αυτόματη Elite 681 της Zenith. Η πολύ καλή μηχανή λειτουργεί με 28,800 vph και παρέχει 50 ώρες power reserve. Με το διάφανο πίσω καπάκι (sapphire crystal) μπορούμε να απολαύσουμε τη διακόσμησή της (Côtes de Genève motif). Εδώ να πούμε πως η Zenith άρχισε τελευταία να χρησιμοποιεί σε κάποια αντρικά μοντέλα της μηχανές της sellita (κλώνοι των ΕΤΑ που τις χρησιμοποιούν πολλές εταιρείες) οπότε η χρήση της inhouse 681 στα 33 MM αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία.

ZENITH STAR 33 ROSE GOLD REFERENCE 18.1971.681/80.C732

ZENITH STAR 33 WHITE GOLD REFERENCE 45.1971.681/80.C717

ZENITH STAR 33 FULL-SET WHITE GOLD REFERENCE 45.1970.681/38.C717

Τα Zenith Star 33 MM έχουν cushion-shaped κάσες (τετραγωνισμένες) με διαστάσεις 33x33mm. Το υλικό που χρησιμοποίησε η εταιρεία είναι ο λευκός και ο ροζ χρυσός. Τα καντράν είναι φτιαγμένα από όστρακο (mother-of-pearl) και όπως βλέπουμε στις εικόνες το ρολόι δείχνει απλώς τις ώρες και τα λεπτά. Τα λουράκια είναι satin (υφασμάτινα) εξωτερικά και rubber (λάστιχο) εσωτερικά για να συνδυάζουν την κομψότητα με την αντοχή.

Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Carl F. Bucherer ScubaTec Patravi Special Edition SFV Watch





Το επίσημο ρολόι της Εθνικής Ελβετίας, για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014, φτιάχτηκε από την Carl F. Bucherer. Το ρολόι είναι το ScubaTec Patravi Special Edition SFV Watch μια ειδική έκδοση του μοντέλου Patravi ScubaTec, και νομίζω ότι είναι μια λίγο παράξενη επιλογή, αφού ένα καταδυτικό ρολόι δεν είναι και το πιο αναμενόμενο για ρολόι ποδοσφαιρικής ομάδας. Το “SFV” στο όνομα σημαίνει Swiss Football Association στα γερμανικά (Schweizerischer Fussballverband).

Το μοντέλο της Εθνικής Ελβετίας ξεχωρίζει από τα άλλα Patravi ScubaTec χάρη σε μικρές λεπτομέρειες όπως, το με την μπάλα, τον ποδοσφαιριστή και το όνομα ενός μέλους της ομάδας. Στην φωτογραφία -λίγο πιο πάνω- βλέπουμε το όνομα του τερματοφύλακα Diego Benaglio.

Το ρολόι έχει ατσάλινη κάσα με διάμετρο 44.6 mm και πάχος 9.54 mm.

Η υδατοστεγανότητα του ρολογιού είναι 500 μέτρα και επιπλέον υπάρχει και αυτόματη βαλβίδα διαφυγής του ηλίου.

Το ρολόι φοράει την αυτόματη Caliber CFB 1950 που στην συγκεκριμένη περίπτωση έχει πιστοποίηση χρονομέτρου.