Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Hublot Classic Fusion Tourbillon Firmament

Το χημικό στοιχείο όσμιο (osmium) είναι μέταλλο με ατομικό αριθμό 76 και σχετική ατομική μάζα 190,23. Το χημικό του σύμβολο είναι "Os". Ανήκει στην ομάδα 8, στην περίοδο 6 και στο d-block του περιοδικού πίνακα, στην ομάδα της 3ης κύριας σειράς των στοιχείων μετάπτωσης..

Ανακαλύφθηκε στο Λονδίνο από τον Άγγλο χημικό Τένναντ το 1803 και πήρε το όνομά του από την ελληνική λέξη "οσμή", την οποία αποκτά το μέταλλο επειδή, όταν εκτίθεται στον ατμοσφαιρικό αέρα, επικαλύπτεται από ένα λεπτό στρώμα οξειδίου, το οποίο έχει χαρακτηριστική μυρωδιά. Το όσμιο θεωρείται ευγενές μέταλλο μαζί με το ρουθήνιο, το ρόδιο, το ιρίδιο, τον άργυρο, το παλλάδιο, το λευκόχρυσο και το χρυσό. Για τις συναλλαγές μετράται με την ουγγιά. - el.wikipedia.org


Στη BaselWorld 2014, η Hublot, παρουσιάζει το Classic Fusion Tourbillon Firmament, με καντράν φτιαγμένο από όσμιο.

Η κάσα του ρολογιού είναι φτιαγμένη από γυαλιστερό μαύρο κεραμικό και η διάμετρος της είναι 45 mm. 

Από μαύρο κεραμικό φτιάχνεται και η στεφάνη του ρολογιού.

Μηχανή είναι η κουρδιστή HUB6017 Manufacture Skeleton Tourbillon movement, που διαθέτει power reserve 5 ημερών. 

Ο κωδικός του μοντέλου είναι: 502.CX.0002.LR.

Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

TAG HEUER CARRERA CALIBRE CH 80

CALIBRE CH 80 MOVEMENT

Only 6.5 mm of thickness and 233-part movement

This new movement is equipped with a vertical clutch system that gives it exceptional power and precision

Ίσως, η πιο σημαντική είδηση στην παρουσίαση του νέου TAG Heuer Carrera, να είναι η καινούρια, in-house μηχανή του με τις 80 ώρες power reserve.

Όχι ότι το ρολόι -συνολικά- δεν είναι σημαντικό. Κάθε άλλο. Το ρολόι θυμίζει τόσο πολύ τον χρονογράφο που παρουσίασε ο Jack Heuer το 1963, ώστε να είναι κάτι που πολλοί φίλοι της εταιρείας περίμεναν με λαχτάρα.


Η κάσα του ρολογιού είναι ατσάλινη, γυαλισμένη με διάμετρο 41 mm.

Το τζάμι είναι καμπυλωτό (curved) sapphire crystal με διπλή αντι-αντανακλαστική επίστρωση. Και το πίσω καπάκι είναι φτιαγμένο από sapphire crystal.

Το ρολόι προσφέρει υδατο-στεγανότητα 100 μέτρων.

Στο site εταιρείας υπάρχει αναλυτική παρουσίαση του TAG HEUER CARRERA CALIBRE CH 80.

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Omega Seamaster 300 Master Co-Axial


1957 Omega Seamaster 300 


Omega Seamaster 300 Master Co-Axial

To αρχικό Seamaster 300 παρουσιάστηκε το 1957, και ξεχώριζε από το τον παράξενο συνδυασμό: δείκτης ωρών "broad-arrow" και δείκτης δευτερολέπτων "lollipop" (όχι όπως είναι στην φωτογραφία αλλά αυτήν έχει η Omega στο site της). Όπως και άλλα καταδυτικά ρολόγια εκείνης της εποχής το μαύρο καντράν ήταν βακελίτης.

Το 2014 η Ωmega παρουσιάζει μια νέα έκδοση του ρολογιού, που θυμίζει το ρολόι του 1957 αλλά έχει τα πιο σύγχρονα"υλικά" που διαθέτει η εταιρεία.

Το νέο Seamaster 300 κυκλοφορεί με ατσάλινη κάσα και bracelet ή μισό-μισό ατσάλι και 18K ΟMEGA Sedna™ gold (αποκλειστικό για την εταιρεία κράμα χρυσού, palladium και χαλκού). Η διάμετρος της κάσας είναι 41 mm.

Η στεφάνη του ρολογιού είναι μαύρη κεραμική (polished black ceramic) και το πίσω καπάκι sapphire crystal για να μπορούμε να βλέπουμε την νέα Co-Axial Calibre 8400, που είναι αυτόματη, πιστοποιημένη από τον COSC και προσφέρει 60 ώρες power reserve,

Εντυπωσιακή είναι η αντοχή σε μαγνητικά πεδία που φτάνει τα 15,000 Gauss.

Όπως λέει και το όνομά του η υδατο-στεγανότητα είναι 300 μέτρα.













Tudor Heritage Black Bay In Midnight Blue



Το 2012 η Tudor παρουσίασε ένα από τα πολύ πετυχημένα μοντέλα της, το Heritage Black Bay, που ξεχώριζε για το "σοκολατί" καντράν, τους snowflake χρυσαφί δείκτες, τη μεγάλη κορώνα και την κόκκινη στεφάνη.

Το ρολόι θυμίζει ρολόγια παλαιότερων δεκαετιών αλλά στην πραγματικότητα η εταιρεία συνδύασε, με τον καλύτερο τρόπο, στοιχεία δικών της ρολογιών -όπως το Tudor Submariner που χρησιμοποιήθηκε τη δεκαετία του 1970 από το Γαλλικό πολεμικό ναυτικό - αλλά και ρολογιών της "μαμάς" Rolex. 


Το 2014 η Tudor παρουσιάζει μια νέα έκδοση του ρολογιού στο οποίο το "διαφορετικό" οφείλεται στα χρώματα που διάλεξε η εταιρεία. Η στεφάνη έγινε μπλε (midnight blue) το καντράν μαύρο (deep matte black) και οι χρυσαφί λεπτομέρειες στους δείκτες και τις ενδείξεις, τώρα είναι ασημί.

Η κάσα του ρολογιού είναι ατσάλινη, γυαλισμένη και έχει διάμετρο 41 mm.

Το νέο Tudor Heritage Black Bay θα κοστίζει $3,425 με ατσάλινο bracelet και $3,100 με δερμάτινο λουράκι. 











Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Breitling Chronomat Airborne 30th Anniversary Chronograph









Για το 2014 η Breitling ετοίμασε μια ειδική, επετειακή έκδοση για τα 30 χρόνια του μοντέλου Chronomat, το Breitling Chronomat Airborne.

Το Breitling Chronomat Airborne 30th Anniversary Chronograph έχει ατσάλινη κάσα, σε δυο διαστάσεις (41 mm και 44 mm). Η μεγάλη στεφάνη επιτρέπει να την χρησιμοποιήσουμε ακόμα και φορώντας γάντια, κάτι πολύ χρήσιμο στους πιλότους.

Μηχανή είναι η αυτόματη, ih-house και πιστοποιημένη από τον COSC, Breitling Caliber 01, με 28,800 vph, 47 jewels και 70 ώρες power reserve. 

Rolex Cellini Time


Το νέο Cellini Time παρουσιάζεται στην Έκθεση της Βασιλείας 2014. Η διάμετρος της κάσας είναι 39mm και το υλικό της κατασκευής της λευκός χρυσός (18 ct white gold). Από λευκό χρυσό φτιάχνονται και οι δείκτες όπως και οι ενδείξεις στο καντράν.

Η μηχανή είναι αυτόματη, με χρονομετρία πιστοποιημένη από τον COSC και κατασκευάζεται από την Rolex. Έχει 31 rubies, Blue Parachrom hairspring, λειτουργεί με 28,800 beats/hour (4Hz) και προσφέρει 48 ώρες power reserve.



Romain Gauthier Logical One Secret





O ανεξάρτητος Ελβετός ωρολογοποιός Romain Gauthier (independent Swiss manufacturer of watches) παρουσιάζει ένα νέο ρολόι, το Logical One Secret.

Το ρολόι ξεχωρίζει από το καπάκι που προστατεύει το μπροστινό μέρος και που είναι στολισμένο με διαμάντια.

Η διάμετρος της, χρυσής, κάσας είναι είναι 43mm.

Η μηχανή κατασκευάζεται in-house και διαθέτει φινίρισμα με το χέρι. Λειτουργεί με 28,800 vph και παρέχει 60 ώρες power reserve.

Το ρολόι θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένη έκδοση.


Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Oris 110 Years Limited Edition




Τα 110 της χρόνια γιορτάζει, φέτος, η Oris και παρουσιάζει, σε περιορισμένη έκδοση, ένα νέο ρολόι το 110 Years Limited Edition

Το ρολόι θα κυκλοφορήσει σε δυο εκδόσεις των 110 κομματιών. Η χρυσή έκδοση (18 karat rose gold case) θα κοστίζει 14,800 Swiss Francs και η ατσάλινη 5,500 Swiss Francs.

Η διάμετρος των ρολογιών είναι 43 mm. Στο πίσω μέρος υπάρχει sapphire crystal, για να μπορούμε να βλέπουμε τη μηχανή. Το τζάμι μπροστά είναι, επίσης, sapphire crystal με αντι-αντανακλαστική επίστρωση.




Σε ένα τέτοιο ρολόι αξίζει να έχει και μια ανάλογη μηχανή και η Oris έφτιαξε την Caliber 110. Αυτή είναι η πρώτη in-house μηχανή της Oris εδώ και 35 χρόνια! Η αυτονομία (power reserve) της είναι 10 ημέρες και μπορούμε να την παρακολουθούμε από τον δείκτη στο "3".

Η Caliber 110 έχει 40 jewels και χτυπάει με 21,600 vph. Η εταιρεία χρειάστηκε 10 χρόνια για το σχεδιασμό της και η συναρμολόγηση/τοποθέτηση, κάθε μηχανής, έγινε με το χέρι, για να υπάρχει ακόμα καλύτερος ποιοτικός έλεγχος.




Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Chanel J12-365






Το νέο J12 της Chanel  είναι το μοντέλο J12-365 και θα παρουσιαστεί στη BaselWorld 2014.

Το 365 σημαίνει ότι το ρολόι φτιάχτηκε για να φοριέται σε κάθε στιγμή και κάθε περίσταση.

Το νέο ρολόι έχει διάμετρο μόλις 36.5mm (το παλιό ήταν 38 mm). 

Η κάσα είναι από μαύρο ή λευκό κεραμικό υλικό και υπάρχουν ατσάλινες ή χρυσές λεπτομέρειες (όχι ακριβώς χρυσές, δηλαδή, αλλά ένα κράμα που η εταιρεία έχει κατοχυρώσει).

Η μηχανή είναι αυτόματη και προσφέρει 42 ώρες power reserve.


Chopard Grand Prix de Monaco Historique Chronograph Yellow Black for 2014




Το έβδομο ρολόι της σειράς Grand Prix de Monaco Historique Chronograph θα παρουσιάσει η Chopard στη BaselWorld 2014.

Το νέο μοντέλο είναι λίγο μεγαλύτερο από τα προηγούμενα (έχει διάμετρο 44.5mm, από 42.5mm) και κατασκευάζεται από τιτάνιο (η στεφάνη πάντως είναι συνδυασμός ατσαλιού και αλουμινίου).

Μηχανή είναι η πιστοποιημένη από τον COSC, Swiss ETA Valjoux 7750 automatic chronograph movement, με 28,800 vph και 44 ώρες power reserve. Η μηχανή πρωτο-παρουσιάστηκε το 1979, και είναι ο πιο πετυχημένος αυτόματος χρονογράφος.

Ο κωδικός του μοντέλου είναι ο 168570-3001 και η τιμή του $7,600 US.






Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Jacky Bracamontes van Hoorde - HUBLOT’S AMBASSADOR FOR WOMEN’S WATCHES






Ricardo Guadalupe, Hublot CEO: "Jacky is today's modern woman. She is the perfect
icon and an obvious choice for us. We have known each other since 2009. She was already a
valued Hublot customer, and became the brand's ambassador in Latin America. Since then, we
have developed a relationship built on trust and mutual appreciation; she has always remained
loyal to Hublot. This is also a quality which is very important to us. We are now delighted to
strengthen our ties with her and work together on an international scale".





Hublot Big Bang Unico Bi-Retrograde Chrono for FIFA World Cup




Tο νέο Big Bang Unico Bi-Retrograde Chrono της Hublot είναι ένα ρολόι ειδικά σχεδιασμένο για τον κόσμο του ποδοσφαίρου.

Είναι το επίσημο ρολόι του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας (2014 FIFA World Cup) και διαθέτει μηχανή με λειτουργία Bi-Retrograde για την οποία η εταιρεία έχει καταθέσει αίτηση για τις πατέντες της.

Αυτός ο ασυνήθιστος χρονογράφος έχει, στο πάνω μέρος του καντράν του, μια αρίθμηση 45 λεπτών, όσο δηλαδή κρατάει το ημίχρονο ενός ποδοσφαιρικού αγώνα. Υπάρχουν επιπλέον άλλα 15 λεπτά για τις "καθυστερήσεις". Δυο δείκτες μετρούν τα δευτερόλεπτα και τα λεπτά από την έναρξη του ημιχρόνου.

Μηχανή είναι η Hublot HUB1260 UNICO Manufacture self-winding Bi-retrograde movement, με 44 jewels και 72 ώρες power reserve.

Το καντράν έχει κίτρινες και πράσινες λεπτομέρειες, όπως είναι και τα χρώματα της Βραζιλίας.

Η κάσα είναι τυπική των Big Bang Unico με διάμετρο 45.5 mm.

Θα κυκλοφορήσουν δυο εκδόσεις. Μια με κάσα φτιαγμένη από 18K King Gold, και στεφάνη από ανθρακονήματα και μια με κάσα φτιαγμένη από μαύρο κεραμικό και στεφάνη -επίσης- από ανθρακονήματα.

Τα ρολόγια με την King Gold κάσα θα είναι 100, με κωδικό 412.OQ.1128.RX.

Τα ρολόγια με την κεραμική κάσα θα είναι 200, με κωδικό 412.CQ.1127.RX.







Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Breitling Chrono Avenger - Leonardo DiCarpio - Blood Diamond



Blood Diamond is a 2006 American-German political war thriller film co-produced and directed by Edward Zwick, starring Leonardo DiCaprio,Jennifer Connelly and Djimon Hounsou.[4] The title refers to blood diamonds, which are diamonds mined in African war zones and sold to finance conflicts, and thereby profit warlords and diamond companies across the world. - wikipedia

O Leonardo DiCaprio στο ρόλο του Danny Archer με Breitling Chrono Avenger.





H. Moser & Cie Perpetual Calendar Black Edition

Στους φίλους του ρολογιού, η H. Moser & Cie είναι γνωστή για τις υπέροχες, in-house, μηχανές της και τις κομψές κάσες της.

Το πρώτο ρολόι της εταιρείας για το 2014, το Perpetual Calendar Black Edition έχει (όπως όλα Perpetual) την ικανότητα να ρυθμίζει την ημερομηνία υπολογίζοντας τους μήνες που έχουν λιγότερες από 31 ημέρες αλλά και τα δίσεκτα έτη. Υπάρχει ακόμα και η απαιτούμενη δύναμη για την ακαριαία αυτο-ρύθμισης της ημερομηνίας (Flash Date Calendar ονομάζει η εταιρεία τη συγκεκριμένη δυνατότητα)

Η ένδειξη του μήνα γίνεται από έναν τρίτο, κοντό δείκτη στο κέντρο του ρολογιού.



H κάσα του ρολογιού είναι φτιαγμένη από τιτάνιο με επίστρωση μαύρου DLC. Το τιτάνιο προτιμήθηκε γιατί είναι ανθεκτικό στην καθημερινή χρήση, σε σχέση με άλλα, πολυτελή υλικά, όπως η πλατίνα και ο χρυσός.

Η διάμετρος της κάσας είναι 40.8 mm  και το ύψος της 11.1 mm.

Φοράει την κουρδιστή HMC 341 με 18,000 vib/h και 2 βαρέλια που προσφέρουν αυτονομία μεγαλύτερη των 7 ημερών. Στο "9" υπάρχει Power-reserve indicator, για να βλέπουμε πόσο κουρδισμένη είναι η μηχανή του ρολογιού μας.

Η μηχανή είναι in-house, δηλαδή σχεδιάστηκε και κατασκευάζεται από την H. Moser & Cie. 

REFERENCE 341.050-020